Přejít k hlavnímu obsahu

NIP potvrzují rozsáhlé změny. Posily teprve přijdou, do té doby zaskočí mladíci

19. 2. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Série neúspěchů definitivně přinesla po selhání v Major kvalifikaci rozáshlý řez kádrem. Ninjas in Pyjamas se loučí s koučem a trojicí hráčů, za které budou dočasně nastupovat akademici.
Jak se rozhodovalo, kdo tým dočasně doplní?
Jak se rozhodovalo, kdo tým dočasně doplní?
Zdroj: Ninjas in Pyjamas

Vedení Ninjas in Pyjamas se chce se začátkem roku 2025 vrátit do bojů o tituly. K ambicióznímu cíli povede strastiplná cesta, protože současný kádr nedisponuje správně fungujícími prvky a spoustu pilířů bude potřeba postavit od nuly. Kolotoč změn ale začíná nyní. NIP se oficiálně loučí s polovinou své CS2 sestavy.

Po vyřazení z EU RMR opouští švédskou organizací dánské duo Kristian „k0nfig“ Wienecke a Patrick „es3tag“ Hansen, mladý ukrajinský sniper Daniil „headtr1ck“ Valitov a hlavní trenér Daniel „djL“ Narancic. Hlavou týmu zůstává Alejandro „ALEX“ Masanet a po 6,5 letech v NIP pokračuje i Fredrik „REZ“ Sterner.

Brzké selhání znamená více času na rozmyšlení následujících kroků. Dokud o nich nebude jasno, tak si na sebe navléknou dres hlavní sekce Ninjas in Pyjamas tři talenti z akademie, pro které půjde o životní šanci.

Tím nejmladším a zároveň nejnadějnějším je Leo „Silence“ Ingvarsson, který si stejně jako Max „maxster“ Jansson už za hlavní tým zahrál ve švédském poháru. Pátým členem dočasné party je Maoz „BluePho3nix“ Paz. Premiéru si pod taktovkou Björna „THREAT“ Perse odbudou na turnaji BLAST Premier Showdown.

Esportový ředitel slavné, ale v posledních letech nepříliš úspěšné organizace, Erik Wendel, před RMR kvalifikací prohlásil, že se vedení nebude bát ve správný čas utratit dostatek peníze, pokud se současná sestava neosvědčí. Ten moment nyní nastal a on již vyhlíží superhvězdy, které v aktuálním kádru neměl.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.