Přejít k hlavnímu obsahu

Absolutní šok. S1mple se vrací, nebude ale v dresu Natus Vincere

19. 2. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Přestup
Falcons šokovali světovou Counter-Strike scénu. K týmu se na měsíční hostování připojuje Oleksandr „s1mple“ Kostyliev. Ukrajinská legenda esportu se tak vrací po několikaměsíční pauze k profesionálnímu hraní. Nebude hrát s AWP, jak bylo dlouhé roky zvykem, ale do rukou vezme pušku. Organizace Falcons na lavičku posadila Mohammada „BOROS“ Malhase.
Absolutní šok. S1mple se vrací, nebude ale v dresu Natus Vincere
Absolutní šok. S1mple se vrací, nebude ale v dresu Natus Vincere
Zdroj: BLAST Premier

Falcons se krátce po zformování mezinárodní pětice probojovali do nejlepší světové desítky. Největší měrou se na posunu podepsal turnaj IEM Katowice, kde se dostali až do semifinále. Hlavního cíle ale ambiciózní projekt nedosáhl. Kvalifikace na historicky první Major v Counter-Strike 2 skončila neúspěchem.

Organiazce tak záhy mění sestavu. Jediný člen původní sestavy Mohammad „⁠BOROS⁠“ Malhas míří na lavičku a jeho místo zaujme skutečná superhvězda. Do týmu totiž přichází Oleksandr „s1mple“ Kostyliev!

Dostávat se do formy po dlouhé pauze bude ale s puškou, s nejsilnější zbraní bude ve hře i nadále řádit Álvaro „SunPayus“ García. Ukrajinský střelec bude ve Falcons působit na měsíčním hostování z Natus Vincere.

Jeden z nejlepších hráčů v historii populární střílečky od Valve byl od října mimo kompetitivní scénu, potřeboval odpočinek a nelíbil se mu stav hry. Nyní se ale vrací opět plný energie. „Uvidíme, co bude dál,“ okomentoval s1mple svůj zatím dočasný přestup do ideální destinace pro návrat na servery. Kvůli zapsání na Major soupisku NAVI si totiž v tento moment mohl vybírat pouze z týmů, které se v Kodani neukáží.

Černo-zelený dres Falcons na sebe s1mple navlékne na turnaji BLAST Premier Spring Showdown, který se odehraje 6. až 10. března. Organizace tímto hostováním chce vykrýt dobu, než si najde trvalou náhradu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).