Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo se s kým utká? Tipsport CS Winter zná rozlosování uzavřené kvalifikace

22. 2. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Video
První turnaj letošní MČR sezóny pomalu klepe na dveře. Než ale vypukne skupinová fáze Tipsport CS Winter, musíme poznat druhou polovinu účastníků, kteří doplní pozvané elitní kvarteto. O kompletní startovní listině rozhodne uzavřená kvalifikace, která startuje v pondělí.

Uzavřená kvalifikace se odehraje formátem dvou GSL skupin, z každé postoupí do hlavního turnaje dva nejlepší týmy. Pro postup je tedy v pavouku potřebné dvakrát zvítězit, dvě prohry znamenají konečnou.

Skupina A

V první skupině najdeme řadu nových sestav. Pod křídla eEriness zamířila pětice s Markem „KanoO“ Šilhavým, Samuelem „Snake“ Hriadelem nebo Františkem „WILDCHASER“ Vargou. Jako nasazený tým začne proti Lan Party Hotelu v čele se streamerem Vladimírem „czMarv“ Marvanem. Největším favoritem je druhý nasazený celek Universe, který ukrývá většinu loňské sestavy Entropiq Prague. Čtveřici uzavírá jeho vyzyvatel ANDROMEDA, nebezpečná mezinárodní pětice s mistrem ČR Michalem „T4gg3D“ Vrzalem.

Skupina B

Druhá skupina nabídne souboje čtyř předních domácích organizací. Také pro ty bude vstup do sezóny velkou zkouškou. Hlavním kandidátem na výhru „béčka“ je akademie SINNERS AC, která loni postoupila až na finále sezóny. Totéž platí o organizaci ENTERPRISE, jejíž hlavní sestava je letos mezinárodní a do lokálních turnajů tak naskočí EP Genesis. Soupeřem těchto dvou celků budou BRUTE a eSuba. Zatímco modrá krev sází čistě na zkušenosti, BRUTE loňskou pětici vyvážili jak známými jmény, tak talentovaným mladíkem.

Harmonogram:

  • Pondělí 26. února: 4x úvodní BO1 utkání skupin
  • Úterý 27. února: 2x BO3 zápasy vítězů o postup
  • Středa 28. února: 2x BO3 poražených o přežití
  • Čtvrtek 29. února: 2x BO3 decider o zbylá místa
  • Všechny hrací dny vysíláme od 15:00 na Twitchi
Skupina A
 Česká republika Universe vs.  Slovensko ANDROMEDA
 Česká republika eEriness vs.  Česká republika Lan Party Hotel
Skupina B
 Česká republika SINNERS AC vs.   Česká republika BRUTE
 Česká republika ENTERPRISE vs.  Slovensko eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.