Přejít k hlavnímu obsahu

Slavná organizace roky odkládala návrat na scénu. Fiasko prohlubuje další odchod

23. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Přestup
TSM ve světovém esportu dlouhé roky platili za jedno z největších jmen. Doby velké slávy jsou ale dávno pryč. Stébla se TSM chtěli chytit pomocí dlouho očekávaného návratu na Counter-Strike scénu, ten se ovšem nedaří a sestava se boří jako domeček z karet. Po dnešku zůstává poslední původní člen a není vůbec jasné, co bude se sestavou nadále – teprve po půl roce.
Mădălin-Andrei „MoDo“ Mirea
Mădălin-Andrei „MoDo“ Mirea
Zdroj: TSM

TSM se po táhlých spekulacích oficiálně poskládali vloni na konci srpna. Už začátkem října ale tým opustil věhlasný trenér Rémy „XTQZZZ“ Quoniam, který se vrátil do týmu Vitality. Maximem ambiciózního projektu bylo 54. místo na světovém žebříčku, a to v moment, kdy odešel první hráč Cai „CYPHER“ Watson.

Velký zjev posledního CS:GO Major ale zůstal za očekáváním a rozhodla se přestoupit do singapurské organizace BLEED. Jak ona, tak TSM ale nesplnili první velký cíl letošního roku. V kvalifikačním cyklu na PGL Major se nedostali ani přes otevřenou kvalifikaci. Tu s TSM na zkoušku odehrál Joel „joel“ Holmlund.

Krátce po selhání opustili tým Audric „JACKZ“ Jug a Timofey „interz“ Yakushin, dlouhodobé trable nevyřešil ani Rasmus „Zyphon“ Nordfoss, kterého TSM podepsali. Jako další se dnes poroučel Mădălin-Andrei „MoDo“ Mirea, což znamená, že po půl roce zůstává z původní soupisky jen Valdemar „valde“ Bjørn Vangså.

Na portále HLTV.org už několik týdnů nemají TSM žádný oficiální zápas, v zákulisí se tak pravděpodobně řeší, jakým směrem se americká organizace nyní vydá. Na rozuzlení čeká i český střelec Simon „KWERTZZ“ Horák, který týmu vypomáhá. Nebylo by ovšem překvapení, kdyby CS2 divizi TSM v rámci šetření rozpustili.

Zdroj: hltv.org
Štítky: Counter-Strike 2, TSM
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.