Přejít k hlavnímu obsahu

Cheaterům vstup zakázán. Zkušení náhradníci jsou připraveni vyrazit do Mexika

23. 2. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Damian „EMIYA“ Boulware obdržel v polovině února ban za cheating a nebylo jasné, co bude s týmem Rocket v rámci blížící se Major kvalifikace. Hráči to ale vyřešili za organizátory a sami se raději odhlásili. Přiznali se totiž k dalšímu přestupku a NRG mohou slavit. Alespoň pro teď.
Damian „EMIYA“ Boulware
Damian „EMIYA“ Boulware
Zdroj: Dust2.us

Severoamerická scéna se k nejnovějšímu skandálu postavila čelem. Damian „EMIYA“ Boulware obdržel svůj druhý ban v kariéře a veškerou snahu jeho teď již bývalého týmu zadupal do země. Jeho spoluhráč Ahmed „ayy“ Mahmoud jasně prohlásil, že pokud se vše potvrdí, tak na RMR jet ani nechce. Valve však stále mlčelo.

Ve čtvrtek se ale vyjasnilo. Hráči týmu Rocket sami vyzvali organizátory z PGL, aby odvolali jejich pozvánku. Současně se však nečekaně přiznali také k dalšímu prohřešku. Během tří zápasů v uzavřené kvalifikaci komunikovali s trenérem Oleksandrem „Psycho“ Zlobinem, což je v pravidlech online částí jasně zakázané.

Do Mexika tak za několik dní vyrazí náhradníci jménem NRG. Zkušená pětice, která se v listopadu poskládala pro návrat ambiciózní americké organizace na scénu, v kvalifikaci nečekaně vypadla. Páté kolo nezvládla právě proti Rocket, a tak pořadatelé měli jasno. NRG udělají vše pro to, aby se na RMR naplno ukázali.

Sestava týmu NRG:

 Kanada Damian „daps“ Steele
 Spojené státy americké Vincent „Brehze“ Cayonte
 Spojené státy americké Josh „oSee“ Ohm
 Kanada Justin „FaNg“ Coakley
 Kanada Jadan „HexT“ Postma

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.