Přejít k hlavnímu obsahu

Game Arts mění majitele. Potenciál je enormní, věří nový vlastník

25. 2. 2024 | 11:00 PR článek
Chtěl by sis nechat originálně upravit ovladač Sony nebo Microsoft a posunout tak svůj herní zážitek na další level? Tak přesně pro tebe je tu Game Arts, který se specializuje na výrobu herních ovladačů s vlastním designem na míru. Dvojice zakladatelů se nyní rozhodla posunout projekt dál. Dohodla se na prodeji a předání novému majiteli. „Dlouhou dobu jsem hledal projekt, který by mě naplňoval a viděl bych v něm budoucnost,“ nechal se slyšet nový vlastník Game Arts Tomáš Heger.
Game Arts
Game Arts
Zdroj: Game Arts

Posunout celý projekt na další úroveň. To je společný cíl zakladatelů a nového majitele Game Arts. „Věděli jsme, že je třeba projekt posunout dál, protože má opravdu velký potenciál udělat díru do světa v herním průmyslu, jelikož se jedná o jedinečný produkt, který prakticky nemá konkurenci,“ prohlásil Daniel Stoklasa, jeden ze dvou původních zakladatelů Game Arts.

Obě strany prý našly win-win řešení. Bylo to údajněě těžké loučení, ale zakladatelé podle svých slov pochopili, že je tento krok potřeba. „Toto rozhodnutí bylo pro dobro Game Arts a my jsme věděli, že pokud chceme projekt posunout, musíme zahodit ego a předat projekt do dalších rukou, které pomůžou Game Arts v dalším, větším, růstu,“ nechal se slyšet Stoklasa.

Změnu zatím zakladatelé hodnotí pozitivně. „Líbí se nám, jak nový majitel nad projektem přemýšlí a jakým směrem chce celý projekt ubírat. Zájemců o tento projekt bylo více, pana Hegera jsme si ale vybrali, protože jsme na základě našich konverzací předpokládali, že je tím správným. Vše zatím nasvědčuje tomu, že jsme se rozhodli správně, držíme mu moc palce!“

Pro nového majitele Tomáše Hegera je nejdůležitější udržet kvalitu projektu i výroby a následně navázat spolupráci s kluby napříč esportem a sportovními kluby obecně. „Ultimátní cíl je potom expanze do zahraničí, ale k tomu se zatím nechci nijak upínat,“ řekl Heger.

TheHateris s ovladačem od Game Arts
TheHateris s ovladačem od Game Arts
: Game Arts

Sám Heger je velkým nadšencem do herní série FIFA (aktuálně EA Sports FC). „Nebudu radši ani počítat odehrané hodiny, nebo kolikrát jsem přemýšlel nad svým duševním zdravím, když se mi zrovna nedařilo,“ vtipkoval vlastník Game Arts, který může speciální ovladače perfektně využít například u fotbalového simulátoru od EA Sports.

K projektu tak má Tomáš Heger od začátku blízko. „Nebudu lhát, ale hodně mě nadchlo i to, že sám budu moct mít doma ovladač s vlastním designem, který si navíc vlastnoručně vyrobím,“ přiznal.

A čím by nový majitel nalákal na projekt Game Arts? „Rozhodně doporučuji se podívat na náš Instagram, kde se mohou nechat inspirovat tím, co všechno dokážeme. Hlavní ale je, aby si položili otázku, jestli chtějí taky ovladač s vlastním designem, který jim klidně sami navrhneme. A co si budeme... kdo by nechtěl?“ vyzývá Heger.

Sleduj Game Arts na Instagramu a Facebooku!

Co najdeš na Game Arts?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).