Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí prohra v řadě. MATYSovi se rozplynul sen o Majoru, končí také Astralis

24. 2. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Ani skoro týdenní pauza nepomohla fnatic, aby vyladili neduhy ve své hře a postoupili na první CS2 Major. Využít nedokázali Last Chance Qualifier, ve kterém vypadli hned v prvním kole.
Fnatic po prohře
Fnatic po prohře
Zdroj: fnatic

Matúš „MATYS“ Šimko si poprvé v kariéře měl tu příležitost zahrát o Major. Na serveru zářil a fnatic se na jeho dovednosti mohli ve všech zápasech spolehnout. Po týmové stránce to ale skřípalo, a když to bylo potřeba, ani individuálně nedokázali kolo urvat. Špatný turnaj si prožil především Aurélien „afro“ Drapier.

Ve skupině A evropského RMR nedokázali v postup proměnit pozitivní bilanci 2-1. Druhou šanci jim přinesl Last Chance Qualifier, ale ani v něm další výhru nepřidali. Fnatic proti GamerLegion dotáhli první mapu do prodloužení, které těsně prohráli. Následně jim nevyšel ani vlastní map pick a Bukurešti dávají sbohem.

Ještě větší zklamání musí panovat v táboře jiné slavné organizace. Podobně jako NIP a fnatic budou na prvním CS2 Majoru chybět také Astralis, tedy tři z nejúspěšnějších organizací minulého desetiletí. Dánové proti 9 Pandas bohužel působili ztraceně. Mimo hru jsou také BetBoom, kteří podlehli Guild Eagles.

Kdo si v sobotu zahraje o slot na Majoru?

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.