Přejít k hlavnímu obsahu

Derniéra ve stylu. Poslední den Twitche v Jižní Koreji zaplavil obsah pro dospělé

28. 2. 2024 | 13:00 Twitch
Den, když Twitch nadobro opustí Jižní Koreu, nastal. A rozhodně neprobíhal podle plánu. Řada streamerů se rozhodla protestovat, a to poněkud jedinečným způsobem. Rozhodla se totiž vysílat obsah pro dospělé, na hraně pravidel. Uživatelé obsah hltali a s protestem souhlasili.
Streamer Daeyong2 hraje hru určenou výhradně pro dospělé
Streamer Daeyong2 hraje hru určenou výhradně pro dospělé
Zdroj: Twitch/대용2

Vše začalo již minulý rok, když Dan Clancy, CEO Twitche, odhalil, že se prý oblíbená platforma na jihokorejském trhu potýkala s neúnosně vysokými náklady na fungování. Proto tak začali chystat ukončení svého fungování v tomto regionu a to s konečným datem 27. února. Streameři, kteří si na platformě vybudovali kariéru, byli zprávou zdrceni. S pouhými dvěma měsíci na nalezení řešení byli provozovatelé vysílání nuceni buď změnit webové stránky, nebo změnit kariéru.

Jenže odchod ze země je pro Twitch stále více bouřlivější. Před dvěma dny platforma dostala stamilionovou pokutu, protože v zemi odebrala možnost prohlížet videa. Když ale nastal finální den, tvůrci obsahu se rozhodli protestovat proti vypnutí webu jedinečným způsobem. Odhodlali se vysílat obsah pro dospělé, jako jsou sexualizované hry nebo nosili odhalující oblečení.

Například streamer Daeyong2 se rozhodl spustit hru určenou výhradně pro dospělé. Několikahodinové vysílání sledovaly statisíce diváků. Podobně šokovala diváky i streamerka Irin-Chan. Ta se ukázala na kameře v riskantním oblečení.

Mnoho uživatelů sítě došlo k závěru, že toto je „dokonalý“ způsob, jak se vyjádřit proti rozhodnutí Twitche zavřít své dveře v zemi. „Proč ne? Není to tak, že by jim Twitch něco zakazoval,“ argumentoval jeden uživatel. „Co budou dělat? Zakázat je?“ smál se další.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.