Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport CS Winter: Skupina A začíná v 15:00, mistři ČR vyzvou tým czMarva

4. 3. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Preview
Tipsport CS Winter má před sebou úvodní hrací den. Jako první si představíme skupinu A, ve které najdeme nové mistry ČR, bronzové medailisty i hladové sestavy, které prošly kvalifikací.
Sampi.Tipsport
Sampi.Tipsport
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Sampi.Tipsport do nové sezóny vstoupí v úplně jiné roli. Jedná se ale o příjemnou změnu, na Tipsport CS Winter vykročí za obhajobou českého titulu. Mistrovská sestava přitom doznala dvou podstatných změn. Bolestivý byl především odchod Matúše „MATYS“ Šimka, tým opustil také Michal „T4gg3D“ Vrzal. Nahradit jejich palebnou sílu se budou snažit dvě české posily. Pro Jindřicha „ZEDKO“ Chybu i Roberta „manguss“ Kaspera byl tenhle přestup svěžím větrem do jejich kariér. Na začátku roku se budou chtít ukázat.

V úvodním duelu Sampi vyzvou jednoho z outsiderů. Příběh Lan Party Hotelu patří mezi ty nejkrásnější, nyní už může pouze překvapit. Postup do hlavní části prestižního domácího eventu je pro většinu hráčů této sestavy jedním z největších, ne-li tím největším úspěchem kariéry. Tým streamera Vladimíra „czMarv“ Marvana vlétl do nové sezóny po hlavě a nenechal se zaskočit známými jmény.Pro organizaci LPH jde přitom o premiérové působení na Counter-Strike scéně. Hlavní hvězdou je Michal „FABULOUS“ Gorecki.

Sampi.Tipsport vs. Lan Party Hotel
 Slovensko The eLiVe
 Slovensko sAvana1
 Slovensko fino
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika manguss
 Česká republika czMarv
 Česká republika FABULOUS
 Česká republika Volt
 Slovensko st2warD
 Slovensko lojzo
Kurzy na vítěze: 1.16 x 4.43

Druhým žhavým kandidátem na postup jsou UNiTY. Slovenská organizace vstoupila do roku 2024 bez jediné změny, tuto výhodu nad konkurencí už ale stihla smazat. Novým in-game leaderem se stal loňský vicemistr ČR a šampion mnoha velkých domácích turnajů Filip „K1-FiDa“ Dvořák, který nahradil Lukáše „luko“ Hrabčíka a který se bude Dynamu Eclot snažit překazit dovršení Tipsport Grand Slamu. Pod jeho vedením se zbytek týmu spoléhá na dlouholetou synergii, všichni hráči navíc umí sami rozhodovat zápasy.

Složení skupiny A uzavírají ENTERPRISE esports. Nenechte se však překvapit, jedná se o jejich druhou a ryze domácí sestavu, jež nese přívlastek Genesis. Jedná se o mladou smečku, která v loňském roce střílela za ANDROMEDU a se zázemím profesionální organizace už nebude chtít jen sbírat cenné zkušenosti, ale také trápit domácí elitu. Jedinou posilou pětice pod vedením Nicolase „N1KOLAJ“ Leška se při přestupu do ENTERPRISE stal Martin „Happyy“ Hlaváč, dosavadní sniper akademie Dynamo Eclot Thunders.

UNiTY vs. ENTERPRISE Genesis
 Slovensko NIO
 Česká republika Levi
 Slovensko M1key
 Česká republika Pechyn
 Slovensko luko*
 Slovensko N1KOLAJ
 Česká republika perdY
 Česká republika fajr
 Česká republika snaxieee
 Česká republika Happyy
Kurzy na vítěze: 1.26 x 3.30

Harmonogram skupin:

  • Pondělí 4. března: 4x úvodní BO1 utkání skupin
  • Úterý 5. března: 2x BO3 zápasy vítězů o postup
  • Středa 6. března: 2x BO3 poražených o přežití
  • Čtvrtek 7. března: 2x BO3 decider o zbylá místa
  • Všechny hrací dny vysíláme od 15:00 na Twitchi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.