Přejít k hlavnímu obsahu

První kolo PGL Majoru: STYKO proti Brazilcům, čínská sestava vyzve Heroic

5. 3. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
Všechny kvalifikační RMR turnaje jsou minulostí, PGL Major je kompletní. 24 týmů se v Kodani utká o historicky první Major titul v Counter-Strike 2. Chybět nebudou ty největší hvězdy, nejdříve se ale utká šestnáctka vyzyvatelů. O možnost zahrát si s těmi nejlepšími o play-off se musí porvat ENCE, Cloud9 nebo Heroic. Koho jim přiřadilo první kolo?
První kolo PGL Majoru: STYKO proti Brazilcům, čínská sestava vyzve Heroic
První kolo PGL Majoru: STYKO proti Brazilcům, čínská sestava vyzve Heroic
Zdroj: vakarm.net

Nejlépe postaveným mančaftem v úvodní fázi PGL Majoru je podle žebříčku HLTV Cloud9. Aktuálně devátý tým světa v prvním kole nastoupí proti slibné dánské sestavě ECSTATIC, jež po delší době znovu nakouknula do top 30. Hned za C9 se drží ENCE. Na ty budou čekat brazilští borci z Imperial.

Pro české a slovenské fanoušky bude zajímavá cesta Martina „STYKO“ Styka. 28letý střelec se před několika měsíci vrátil do základní sestavy a pomohl Apeks k důležitému postupu. Cesta do TOP 16 bude náročná, tým kolem slovenského hráče ale už v minulosti ukázal svou sílu. Úvodní zápas je čeká proti paiN.

Papírově nejslabší soupeř se postaví Heroic. Dánská skvadra bude soupeřit s čínským Lynn Vision, asijský celek je na žebříčku HLTV momentálně na 41. místě.

Zajímavý osud potkal Complexity. Těm v zápase proti Team Liquid hrozilo vypadnutí, což by pro 13. tým světa byla katastrofa. Americké derby ale Complexity zvládli a díky Valve Rankingu jdou hned do další fáze soutěže.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).