Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda je zpátky. Česká dvojice pod vedením šampiona Evropy

6. 3. 2024 | 15:00 League of Legends Přestup
Kim „Trick“ Gang-yun se vrací na evropskou scénu League of Legends. Bývalý korejský hráč, který oblékal dres G2 Esports nebo Schalke 04, bude součástí trenérského týmu GIANTX. O bohaté zkušenosti a znalost se podělí i s českou dvojicí ​Adamem „Jackies“ Jeřábkem a Patrikem „Patrik“ Jírů.
Legenda je zpátky. Česká dvojice pod vedením šampiona Evropy
Legenda je zpátky. Česká dvojice pod vedením šampiona Evropy
Zdroj: Riot Games (s povolením)

GIANTX obměňují tým vedoucí mančaft hrající v nejvyšší evropské soutěži. Jonas „Hidon“ Vraa se s týmem po jediném splitu loučí a do jeho role hlavního trenéra nastupuje Christophe „Kaas“ van Oudheusden, bývalý support Millenium nebo Copenhagen Wolves.

Asistovat Kaasovi bude Kim „Trick“ Gang-yun. 28letý Korejec má za sebou na evropské scéně bohatou historii, dva roky strávil v G2 Esports, zastavil se i u Schalke 04 nebo SK Gaming.

Sestava v čele s českým duem ve složení Jackies a Patrik se pokusí vylepšit pozici ze zimní části sezony. V základní části i play-off GIANTX skončili na osmém místě.

Sestava GIANTX:

 Rumunsko Andrei „Odoamne“ Pascu
 Jižní Korea Lee „Peach“ Min-gyu
 Česká republika Adam „Jackies“ Jeřábek
 Česká republika Patrik „Patrik“ Jírů
 Jižní Korea Lee „IgNar“ Dong-geun

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).