Přejít k hlavnímu obsahu

CS2 vs. VALORANT. Velké světové akce se poprvé uskuteční ve stejném termínu

13. 3. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 VALORANT Turnaj
Na tenhle moment se dlouho čekalo. Největší světové akce ve hře VALORANT se až doposud nikdy nekonaly ve stejném termínu jako Counter-Strike šampionát. V březnu tomu tak ale bude. Fanoušci obou her se budou muset rozhodovat a konečně se ukáže, kdo je na tom lépe!
CS2 Major vs. VALORANT Masters
CS2 Major vs. VALORANT Masters
Zdroj: BLAST, Riot Games, Scott Robertson

První globální akce roku klepe na dveře, nejlepší světový VALORANT s otevřenou náručí přivítá hlavní město Španělska. V Madridu budou od 14. března zápolit nejlepší týmy ze všech koutů světa. Každý ze čtyř regionů vyslal na Pyrenejský poloostrov své dva nejlepší zástupce, kteří si zahrají o 500 tisíc dolarů.

Úvodní fáze turnaje proběhne 14. až 18. března, hrát se bude o postup do play-off. Právě 17. března však vypukne první CS2 Major, který se uskuteční o několik tisíc kilometrů severněji. Vyřazovací část VALORANT Masters je na programu od 21. do 24. března, kdy se bude krýt se čtyřmi dny druhé části CS2 Majoru.

V případě vstupu do nové Counter-Strike éry sice nepůjde o vrcholnou fázi turnaje, přesto půjde o zajímavé srovnání, které zatím nemá obdoby. Spousta hráčů holduje oběma FPS titulům, proto bude zajímavé sledovat, jak souběžnost ovlivní sledovanost. Sledovat CS2 Major od PGL můžete na našem Twitchi.

VALORANT Masters Madrid:

  • 14. až 18. března – tříkolový swiss
  • 21. až 24. března – Double Elimination

CS2 Major Copenhagen: 

  • 17. až 20. března – zahajovací část
  • 21. až 24. března – elimininační fáze
  • 28. až 31. března – vyřazovací boje
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.