Přejít k hlavnímu obsahu

SumaiL se nedočkal. Profesionální hráč prohrál soudní spor s Evil Geniuses

13. 3. 2024 | 19:00 Dota 2 Kauza
Ne nadarmo se říká, že by člověk bez právníka neměl podepisovat žádné zásadní smlouvy. Své o tom teď už ví i pětadvacetiletý hráč SumaiL, který podal v prosinci 2021 na severoamerickou organizaci žalobu kvůli dohodě. Ta byla dle jeho slov napsána v jeho neprospěch.
SumaiL
SumaiL
Zdroj: Evil Geniuses

Legendární midlaner Syed „SumaiL“ Hassan odchází z dvouleté právní bitvy poražen. Se svým bývalým týmem Evil Geniuses prohrál soudní spor ve všech bodech.

V roce 2015 se Evil Geniuses podařilo dosáhnout na legendární titul The International. SumaiL měl na úspěchu velký podíl a tým si jeho služby chtěl očividně udržet.

V roce 2016 tak organizace Evil Geniuses SumaiLovi poskytla 400 000 akcií. Když v roce 2019 Evil Geniuses převzala společnost Peak6 Strategic Capital, byly SumaiLovy akcie bez jeho souhlasu převedeny na kmenové akcie s omezeným převodem. SumaiL situaci popsal slovy, že organizace využila jeho naivity a mladické nerozvážnosti s cílem jej okrást.

U soudu se bránil tím, že mu v kupní smlouvě byly utajeny zásadní informace a že z akcií neobdržel žádný zisk. Společnost Evil Geniuses všechna obvinění pochopitelně popřela a zdůraznila, že hráči několikrát doporučovala aby si k podpisu smlouvy přizal právní pomoc. Rozsudek vynesený 1. března rozhodl ve prospěch Evil Geniuses a Peak6 a to ve všech bodech obžaloby. SumaiL se tak nedočká žádné náhrady škody.