Přejít k hlavnímu obsahu

Švédská legenda a ukrajinský GOAT na soupiskách pro Major. Dostanou se do akce?

15. 3. 2024 | 16:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
První CS2 Major v Kodani se neúprosně blíží. Fanoušci i týmy se pilně připravují. Organizace už mají uzavřené soupisky, odhaleno bylo hned několik zajímavých jmen. Součástí každého celku totiž musí být i případný náhradník, který bude připraven zastoupit za hráče z hlavní sestavy v případě nemoci či jiných komplikací.
Švédská legenda a ukrajinský GOAT na soupiskách pro Major. Dostanou se do akce?
Švédská legenda a ukrajinský GOAT na soupiskách pro Major. Dostanou se do akce?
Zdroj: ESL (s povolením)

Každý tým v tomto ohledu vede jednu ze dvou možných strategií. První z nich je zaregistrovat jako náhradníka svého trenéra, jehož individuální hra sice možná nebude stoprocentní, zato však bude znát potřebné herní strategie daného celku. Druhou možností je registrace hráče, který může, ale nemusí, být s organizací nijak spjatý, ale má zkušenosti s hraním na nejvyšší úrovni. U většiny celků příliš mnoho zajímavých jmen nenajdeme, ovšem dva hráči mezi nimi přeci jenom vyčnívají.

Na soupisce severoamerické organizace Complexity totiž figuruje jméno švédské legendy Patrika „f0rest“ Lindberga. Důvod registrace právě f0resta je jednoduchý - bydlí v přívětivé vzdálenosti od Kodaně, má spoustu zkušeností a dokáže zastávat jakoukoliv roli v týmu. Navíc se jedná o bývalého spoluhráče snipera Håkona „hallzerk“ Fjærliho, po jehož boku hrával v Dignitas.

Druhým zajímavým jménem je přezdívaný GOAT Counter-Striku Oleksandr „s1mple“ Kostyliev. Tato ukrajinská superstar je v tuto chvíli stále pod smlouvou Natus Vincere, a proto je zcela logické, že organizace zaregistrovala jako náhradníka právě jeho. S1mple navíc nedávno oznámil, že se po Majoru hodlá vrátit, začíná trénovat, a dokonce nedávno hostoval u saudskoarabské organizace Falcons.

Pravděpodobnost toho, že bychom některého z nich v akci viděli, je však téměř mizivá. Nejprestižnější turnaj roku si nechce nechat ujít téměř nikdo a hráče povětšinou nezastaví ani malá viróza. Již v minulosti jsme však byli svědky ojedinělých případů, kdy nebylo zbytí a do hry musel náhradník skutečně naskočit. Naposledy se tak stalo například na letošním RMR, když byli Monte nuceni improvizovat po onemocnění Viktora „sdy“ Orudzheva.

Česko-slovenské vysílání PGL Majoru
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.