Přejít k hlavnímu obsahu

Den D pro hvězdu. S1mple dnes poprvé nastoupí do oficiálního CS2 zápasu

6. 3. 2024 | 19:00 Counter-Strike 2 Preview
Bude to podivný pohled. Oleksandr „s1mple“ Kostyliev oblékne jiný dres než Natus Vincere. Na měsíční hostování totiž zamířil do saúdské organizace Falcons, ve které si dnes odbude svou CS2 premiéru. Sokolům pomůže na cestě za postupem do jarního finále BLAST Premier.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: ESL Gaming

Oleksandr „s1mple“ Kostyliev dlouho odkládal svůj vstup na Counter-Strike 2 scénu. Nebyl totiž spokojený se stavem hry, tak se rozhodl si vzít dlouho vytouženou pauzu. Nyní je ale plný energie zpátky. Než si však najde trvalé angažmá, rozhodl se posílit tým, který po neúspěšné kvalifikaci na Major posadil na lavičku svého jednoho hráče. Díky vypadnutí ze současného cyklu jde pro Kostylieva o ideální příležitost na návrat.

Oficiální CS2 premiéru si zažije v BLAST Premier Spring Showdown. S týmem Falcons vstoupí do turnaje proti švédskému celku Metizport. Na jarní finále postoupí finalisté nekompromisního Single Elimination bracketu, mezi šestnácti účastníky je tak potřebné vyhrát tři zápasy. Největším favoritem spodní poloviny bracketu je Team Spirit, mohlo by tak dojít na první souboj s1mpla s Danilem „donk“ Kryshkovetsem.

Pikantní by tohle potenciální střetnutí mohlo být i díky tomu, že s1mple ve Falcons nebude pravděpodobně zastávat pozici primárního snipera. Na lavičku byl totiž po neúspěšném RMR posazen Mohammad „BOROS“ Malhas, Ukrajinec by si tedy měl převzít jeho pozice, nikoliv roli snipera Álvara „SunPayus“ Garcíi, šestého nejlepšího hráče roku 2023. Premiérové představení s1mpla si můžete naladit ve středu od 20:30.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.