Přejít k hlavnímu obsahu

RIP Pick'Ems! Dva nejvíce podceňované týmy vyhrály, jeden z favoritů hoří jak papír

18. 3. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Většina hráčů se po prvním dni PGL Majoru nejspíše tváří jako Kirill „Boombl4“ Mikhailov. Několik překvapivých výsledků nepotěšilo nejeden Pick'Em Challenge, o přežití například bude bojovat FURIA. Třetí kolo startuje dnes ve 13:00, sledovat jej můžete na Twitchi PLAYzoneCZ.
Kirill „Boombl4“ Mikhailov
Kirill „Boombl4“ Mikhailov
Zdroj: PGL (Joao Ferreira)

Před začátkem PGL Majoru se nejvíce podceňovaly týmy Lynn Vision a Legacy. Podle statistických webů jejich 0-3 bilanci věřilo až 30 procent tipérů v Pick'Em Challenge. Oba ale dokázaly porazit stejného soupeře. Brazilská FURIA se absolutně nesešla s formou a jako jeden z nejžhavějších aspirantů na postup do druhé fáze. Legacy vedení Marcelem „coldzera“ Davidem naopak dlouho bojovali o 2-0 proti Cloud9.

C9 nakonec otočili stav a spolu s HEROIC, SAW a Eternal Fire jsou neporaženými celky prvního dne, jež v pondělí budou hrát o postup. Nejvíce suverénní byli Turkové, kteří prohráli pouhých osm kol. V druhém utkání EF zdemolovali paiN Gaming a Rodrigo „biguzera“ Bittencourt si stěžoval, že hrát druhé kolo mezi prvními, krátce po zjištění soupeře, nedává jakoukoliv šanci na přípravu a na Majoru nemá co dělat.

V prvním kole přitom paiN překvapili Apeks. Martin „STYKO“ Styk a spol. si však následně spravili chuť proti AMKAL, kteří si stejně jako FURIA, KOI a The MongolZ už nemohou dovolit znovu prohrát. Nerozhodné skóre mají také ENCE nebo GamerLegion, u nichž se už spekulovalo o změnách, než dva dny před začátkem Majoru nahradili 9 Pandas. Týmy s bilancí 1-1 začnou pondělní program, než se přejde na BO3 duely.

Pondělní harmonogram:

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.