Přejít k hlavnímu obsahu

Matejs vyhlášen TCL eFotbalistou roku 2023. Seron opět druhý

19. 3. 2024 | 08:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Anketa o nejlepšího hráče fotbalové hry od EA Sports má nového vítěze. Po Lukáši „T9Laky“ Pourovi a Janu „Emerickson“ Krupičkovi dosáhl na populární ocenění Matěj „Matejs“ Dunka. Zástupce Bohemians | Entropiq byl v pondělí večer vyhlášení TCL eFotbalistou roku 2023. „Chtěl bych se dostat do české eReprezentace a udělat úspěch i v Evropě,“ přiblížil Matejs během předávání své další cíle na poli esportu.
Matejs vyhlášen TCL eFotbalistou roku 2023. Seron ani tentokrát neuspěl
Matejs vyhlášen TCL eFotbalistou roku 2023. Seron ani tentokrát neuspěl
Zdroj: Štěpán Černý (FAČR)

Matěj „Matejs“ Dunka má za sebou obrovsky povedený rok 2023. V dresu Zlína nejdřív spolu s Mariem „MarioOoso99“ Gumbreštem ovládl e:LIGU, o měsíc později se pak stal šampionem MČR FIFA 23 powered by Hyundai. Přelomový ročník EA Sports FC 24 pak odstartoval ve stylu, když na brněnské offline zastávce porazil veškerou konkurenci a bral další triumf.

Domácí scénu v posledním roce ovládl, ten míří výš, jak odhalil v rozhovoru při předávání cen v rámci galavečera eFotbalista roku. „Chtěl bych se dostat do české eReprezentace a udělat úspěch i v Evropě,“ prohlásil Matejs. Ten byl zároveň nadšený z toho, že se mohl ocitnout ve společnosti top českých fotbalistů. „Je to neskutečný,“ zářil hráč Bohemians | Entropiq.

Na druhém místě se potřetí umístil sparťanský Dominik „Seron“ Čermák, jenž často Matejsovi konkuroval na nejvyšší příčkách. Třetí byl s malým odstupem dvojnásobný vítěz Lukáš „T9Laky“ Pour.

Výsledky ankety TCL eFotbalista roku 2023:

  1. Matěj „Matejs“ Dunka - 150 bodů
  2. Dominik „Seron“ Čermák - 74 bodů
  3. Lukáš „T9Laky“ Pour - 68 bodů
  4. Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt
  5. Martin „Dalas“ Vujtík
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).