Přejít k hlavnímu obsahu

Nová funkce ve službě Steam. Umožnit má sdílení her s ostatními hráči v rámci rodinného účtu

19. 3. 2024 | 18:57 Gaming
Společnost Valve se rozhodla hráčům vyjít vstříc. Funkcionalita zvaná Steam Family má hráčům umožnit sdílet své digitální hry s dalšími členy domácnosti, jak je tomu zvykem u klasických streamovacích platforem typu Netflix.
Služba Steam Family Sharing
Služba Steam Family Sharing
Zdroj: Valve

Služba Steam Families, kterou představili tvůrci platformy Valve, umožní sdílet knihovnu her až se šesti dalšími členy rodiny. Využití této funkce znamená, že si hráči mohou vyzkoušet nejrůznější hry z rodinné knihovny a to aniž by je museli kupovat.

Oproti starému způsobu sdílení knihovny se tato funkcionalita liší především v tom, že si dokonce můžete hry z cizí knihovny zahrát, i když je majitel dané hry online. Stejnou hru ale zároveň s dalšími členy hrát nepůjde.

Většinu hráčů by asi napadlo rodiny střídat a vyzkoušet tak nepřeberné množství titulů, na to ale Valve myslelo a změnu rodiny hráči umožní pouze jednou za rok. Zároveň se funkce nebude automaticky aplikovat na každý titul. O tom, zda bude daná hra dostupná ve Steam Family, si rozhodují sami vývojáři.

Aktuálně je funkcionalita Steam Families v beta fázi vývoje, již brzy by už ale měla nahradit současné způsoby sdílení knihovny. Detailní popis služby nabízí Valve v českém překladu na svých oficiálních stránkách.

Štítky: Steam, valve