Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO na prvním CS2 Majoru končí. Apeks nestačili na coldzeru

19. 3. 2024 | 17:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Martin „STYKO“ Styk se s historicky prvním Majorem v Counter-Strike 2 loučí mezi prvními. Tým Apeks nezvládl první fázi dánského turnaje a se skóre 1-3 končí. Poslední ránu zasadil mančaftu v čele se slovenským střelcem brazilský celek Legacy. Obě mapy vyhrál aktuálně 30. tým světa 13:7 a evropskou pětici vyřadil.
Prohra s outsiderem a konec. STYKO a spol. nestačili na Brazilce, s Majorem se loučí
Prohra s outsiderem a konec. STYKO a spol. nestačili na Brazilce, s Majorem se loučí
Zdroj: PGL (s povolením)

Je to pro slovenskou legendu Counter-Striku smutný konec v Kodani. Los nebyl nikterak těžký, Apeks měli spíš jednu z těch lehčích cest turnajem. Papírově nejsilnější byli Imperial, 26. tým světového žebříčku. To je úroveň, s níž by si Apeks měli bez větších problémů poradit. Nepodařilo se.

Ambice Apeks byly rozhodně vyšší. Do úvodní fáze PGL Majoru šli jako jeden z favoritů na postup, elitní šestnáctka jim neměla uniknout. Jenže už úvodní prohra proti paiN Gaming naznačila, že není všechno úplně v pořádku. Po těsném vítězství nad AMKAL a prohře s Imperial čekala v zápase o všechno brazilská skvadra pod organizací Legacy.

Nejznámějším jménem je pro fanoušky střílečky od Valve Marcelo „coldzera“ David. Jedna z největších hvězd Counter-Strike: Global Offensive vyrazila s méně zkušenými spoluhráči do Kodaně. Mnozí je viděli jako favorita na vypadnutí se skóre 0-3 a brzké rozloučení s turnajem.

Na Pick'Em ale Brazilci neberou ohledy, což potvrdili nejdřív proti FURIA, následně si poradili i s Apeks. Evropané byli ztracení. Na obou mapách se zmohli maximálně na sedm kol. Nešlapalo to, za 20 kol na teroristické straně urvali Apeks jen 3 body. Výsledek nemohl být jiný, Martin „STYKO“ Styk dál v Kodani o titul bojovat nebude.

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).