Přejít k hlavnímu obsahu

Tvůrce Halo odešel z EA. Není nic pozitivního, co bych o firmě řekl, prohlásil

20. 3. 2024 | 17:33 Gaming
Herní průmysl má za sebou krušné chvíle, spoustu firem muselo propustit své zaměstnance nebo dokonce kompletně uzavřít svá studia. Mezi vyhozené nešťastníky patří i Marcus Letho, jeden z tvůrců série Halo.
Marcus Letho
Marcus Letho
Zdroj: https://www.halopedia.org/

Marcus Letho byl do roku 2012 vedoucím tvůrcem všech her Halo ve společnosti Bungie. V roce 2021 se připojil k EA a pracoval na nové hře Battlefield. Zkušený herní designér se ale bohužel nepřímo stal jednou z obětí masivního propouštění v herním průmyslu, které se nevyhnulo ani gigantickému EA.

„Když jsem zjistil, že EA propouští můj tým, byl jsem z toho na dně,“ zveřejnil Lehto své pocity na platformě X. „Vyhodili nespočet talentovaných vývojářů, kteří byli pro sérii Battlefield neuvěřitelně cenní,“ dodal. Po špatných zprávách se rozhodl z firmy na vlastní žádost odejít.

„Moc jsem se k situaci nevyjadřoval, protože nemám nic pozitivního, co bych o společnost EA a svém odchodu mohl sdělit,“ říká Lehto. Z jeho slov je patrné, že globální propouštění herních firem špatně snáší, bližší informace o fungování ve společnosti Electronic Arts ale neprozradil. „Dám si od her pauzu. Potřebuji zjistit, zda je vůbec něco, co bych v tomto průmyslu chtěl dělat dál,“ sdělil na závěr.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: Electronic Arts, Halo