Přejít k hlavnímu obsahu

Krásné gesto. Slovenský profesionální hráč daruje část svých výdělků na charitu

21. 3. 2024 | 15:29 Counter-Strike 2 Gaming
Martin „STYKO“ Styk znovu ukazuje, že má srdce na správném místě. Slovenský profesionální hráč Counter-Strike 2 se rozhodl, že 20 % výdělků ze svých samolepek z právě probíhajícího turnaje v Kodani daruje. Polovina poputuje za rodinou zesnulého hráče Davida „cynic“ Polstera, druhá půlka přistane na účtu Twisten Foundation, jež má za cíl pomáhat mladým lidem v nesnázích.
Krásné gesto. Slovenský hráč STYKO daruje část svých výdělků na charitu
Krásné gesto. Slovenský hráč STYKO daruje část svých výdělků na charitu
Zdroj: BLAST Premier (s povolením)

Slovenský profesionál se k tomuto kroku rozhodl v návaznosti na dvě tragické události, které v posledním roce zasáhly esport. „Takovým tragédiím musíme zabránit,“ komentoval svůj krok Martin „STYKO“ Styk.

Na začátku letošního roku zemřel David „cynic“ Polster, jenž byl se svým týmem BOSS blízko postupu na Major, největší turnaj v Counter-Strike. „On a jeho tým BOSS byli velmi blízko účasti na Majori, kterého jsem měl to štěstí se zúčastnit,“ napsal STYKO.

Na jaře loňského roku si na život sáhl český hráč Karel „Twisten“ Ašenbrener. V pouhých 19 letech náhle odešel, jeho rodina se ale se ztrátou svého syna vyrovnala nejlepším možným způsobem. Založila Twisten Foundation. Projekt pomáhá mladým lidem, kteří se snaží vypořádat s psychickými problémy.

Více o Twisten Foundation ZDE.

Rozdělení darovaných peněz ze samolepek je jednoduché - 10 % půjde na účet rodiny Davida „cynic“ Polstera, dalších 10 % pak podpoří Twisten Foundation. Ta nedávno odstartovala projekt #KAREme, jenž poskytuje zdarma pomoc pro dospívající s duševními problémy.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).