Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa ztrácí tři místa pro nadcházející Major. Amerika a Asie slaví úspěch

23. 3. 2024 | 10:38 Counter-Strike 2 Turnaj
Amerika a Asie se mohou radovat. Díky jízdě svých zástupců budou mít na druhém letošním Majoru větší zastoupení, Evropu v Kodani obrali hned o tři sloty na nadcházejícím turnaji v Šanghaji. Evropa bude ve druhé polovině roku bojovat „pouze“ o 14 místenek. Amerika vyšle sedm celků, Asie (a Pacifik) tři. Amerika navíc stále bojuje o přeskočení Opening Stage.
PGL Major Antwerp 2022
PGL Major Antwerp 2022
Zdroj: PGL Esports

První Counter-Strike 2 Major v Kodani stále běží, ale už nyní je jasné, že evropská výprava na příští šampionát v Šanghaji bude oslabená. Amerika a Asie na aktuálním turnaji překvapují a Evropa se tak může rozloučit hned se třemi místy, protože brazilským a mančaftům a The MongolZ se dařilo lépe než v Paříži.

Do druhé fáze dokázali za Complexity postoupit paiN Gaming, Imperial a FURIA. Americký region má v základu tři dostupné sloty a další získává za každého účastníka Elimination Stage, takže do Šanghaje vyšle rovnou sedm týmů. Severní Amerika může Brazilcům děkovat za nejvyšší počet slotů od roku 2016.

Ještě více se raduje Asie, která na než dvě místenky čekala pět let. The MongolZ jsou vůbec prvním asijským celkem od FACEIT Majoru v Londýně v roce 2018, kdy se do druhé fáze probojoval čínský tým TYLOO. Zisk dalšího slotu je pro asijsko-pacifický region tou nejlepší možnou zprávou před domácím Majorem.

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone