Přejít k hlavnímu obsahu

Major dnes uzavře složení play-off. Dánsko může být bez jediného postupujícího

24. 3. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Preview
Dánsko dlouhodobě patří mezi nejúspěšnější země v Counter-Striku, první domácí Major tak byl velkou událostí. Přesto se může stát, že si před bouřlivým publikem nezahraje ani jeden Dán. Po čtvrtém kole jsou všechny dánské týmy venku a zbývají už jen dva kapitáni.
Nico „nicoodoz“ Tamjidi
Nico „nicoodoz“ Tamjidi
Zdroj: PGL (Stephanie Lindgren)

Turecko má poprvé v historii svého účastníka v play-off Majoru. Engin „MAJ3R“ Küpeli si nastudoval Virtus.pro takovým způsobem, že dokonce jako in-game leader topfraggoval. Postup je o to cennější, že Eternal Fire své tři výhry získali proti třem posledním šampionům. Na ruskou pětku navíc v rozhodujícím pátém kole nečeká jednoduchý soupeř. G2 Esports splnili povinnost a Ilya „m0NESY“ Osipov je na koni.

G2 ve čtvrtém kole ukončili tažení týmu ECSTATIC, ve stejnou chvíli se s PGL Majorem rozloučili také HEROIC. Nyní už je tedy jisté, že dánské publikum se žádného domácího týmu nedočká. Doufat musí v úspěch jednotlivců. Kromě Rasmuse „HooXi“ Nielsena zůstává ve hře také Finn „karrigan“ Andersen, jeho FaZe Clan vyzve Complexity. Papírově nejslabšího soupeře mají v neděli NAVI, konkrétně paiN Gaming.

Zápasy 5. kola PGL Majoru:

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.