Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen si na prvním Majoru s FaZe zahraje v play-off. Čeká ho ale Team Spirit

25. 3. 2024 | 09:25 Counter-Strike 2 Reportáž
Jen osm nejlepších týmů světa bude mít tu čest si na prvním CS2 Majoru zahrát před živým publikem. Složení play-off je uzavřené, mezi poslední postupovou trojicí nechybí David „frozen“ Čerňanský. Vyvrcholení šampionátu sleduj od čtvrtka na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
David „frozen“ Čerňanský
David „frozen“ Čerňanský
Zdroj: PGL (Stephanie Lindgren)

Tohle byla konečně ta slovenká hvězda, kterou všichni známe. David „frozen“ Čerňanský v rozhodujícím zápase o postup do play-off PGL Majoru dotáhl FaZe Clan k výhře 2:0. Complexity naopak nestačili na třetího giganta v řadě a přišli o možnost si zahrát o titul. Ironií osudu je skutečnost, že vypadli právě proti FaZe. Před Majorem se totiž vymanili ze spáru vlastnictví společnosti GameSquare, která FaZe odkoupila.

Největší emoce v posledním dni swissu přinesl duel mezi Virtus.pro a G2 Esports. Ruská pětka měla mírně navrch a byla připravena zápas ukončit, Dzhamimu „Jame“ Alimu ale v klíčovém kole NVIDIA drivery shodily hru a G2 se nadechly k otočce. Aby toho nebylo málo, tak i rozhodující mapu v jednom kole ovlivnil bug, který se Valve dlouho nedaří opravit. G2 mohou děkovat Iljovi „m0NESY“ Osipovovi, který v Kodani září.

Nedělní program uzavřelo střetnutí Natus Vincere vs. paiN Gaming. Favorit zde byl jasný, ale poslední brazilská naděje se nevzdala bez boje. Rodrigo „biguzera“ Bittencourt opět prokázal své dovednosti fragujícího in-game leadera. Z výhry NAVI se však neraduje FaZe Clan. Frozen a spol. kvůli seedingu už v prvním kole play-off potkají Team Spirit. V jedné polovině pavouka se nachází TOP 3 týmy HLTV žebříčku.

Harmonogram play-off PGL Majoru:

  • Sobota – semifinále
  • Neděle – grandfinále
PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.