Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední kapka? Novby obdržel svůj šestý ban za rok, délka je neznámá

25. 3. 2024 | 20:30 Twitch
Netrvalo to ani měsíc a databáze StreamerBans opět na české scéně bije na poplach. Pro Novbyho jde o třetí letošní prohřešek, ale zatím není jisté, jestli se to na délce trestu podepíše. V tuto chvíli se u jeho banu na platformě Twitch objevuje „TOS_indefinite“, tedy neurčitý.
Jiří Bláha alias Novby
Jiří Bláha alias Novby
Zdroj: YouTube Novby

O nikom z domácí streamerské scény se tak často nepíše v kontextu se zákazem vysílání. Jiří „Novby“ Bláha je fenoménem svého druhu. Za poslední rok měl na kontě pět trestů, přesto se neustále drží na hraně.

Poslední zákaz vysílání na platformě Twitch mu vypršel 26. února, přesto nevydržel ani měsíc bez dalšího fiaska. Tentokrát se naštěstí nejednalo o nic nechutného, ačkoliv reálný důvod ještě není nijak známý.

Podle diváků ze streamu, kteří se rozepsali na platformě X, sice Novby močil z okna hotelového pokoje, ale nic nepřístojného neukazoval a zřejmě tímto neporušil podmínky Twitche. Příčina se tak hledá jinde.

Další zdroje hovoří především o ofenzivních narážkách na určité skupiny. Náhlé ukončení v reakci na aktuální chování musí způsobit něco vážného, vysílání údajně skončilo během debaty o USA a Joe Bidenovi.

Jeho ban je označený jako neurčitý. I když v minulosti prováděl všelijaké „brikule“, tak až na ban z roku 2020 nikdy neměl delší zákaz než na týden. Komunita však za jeho chování volá již dlouho po delším trestu.

Štítky: Twitch, Novby
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.