Přejít k hlavnímu obsahu

Ztráta vedení, ale šťastný konec. Frozen si zahraje semifinále Majoru, donk jede domů

29. 3. 2024 | 09:30 Counter-Strike 2 Reportáž
FaZe Clan to dokázal, ve třímapové bitvě zastavil Danila „donk“ Kryshkovetse! Malý sibiřský psychopat sice byl nejlepším hráčem svého týmu na všech třech mapách, individuálně ale zářili také hráči FaZe, což nakonec rozhodlo. Tohle byla opravdová reklama na Counter-Strike!
Finn „karrigan“ Andersen
Finn „karrigan“ Andersen
Zdroj: PGL (João Ferreira)

Souboj FaZe Clanu proti týmu Spirit mnozí označovali za předčasné malé finále. Přece jenom jde o v tuto chvíli dva nejlepší týmy světa dle HLTV žebříčku, kteří se potkali již ve finále IEM Katowic. Tam jednoznačně zvítězili Spirit, ale kouzlo Majoru tentokrát zafungovalo. Finn „karrigan“ Andersen se nikdy nevzdává.

Série začala na mapě Mirage, kterou si zvolili hráči Spirit. Svou sílu na něm ale nepotvrdili, FaZe měli celý průběh pod kontrolou především díky výkonu Davida „frozen“ Čerňanského. Boje se přesunuli do prostředí Nuke, kde chtěli Spirit oplatit soupeři porážku stejnou mincí. V základní době ani v prvním prodloužení sice neproměnili šest map pointů, ale nenechali se zlomit a parádní šlágr tak musel rozhodnout až decider.

V osudí překvapivě zbylo Vertigo, o které se říká, že je Achillovou patou donka. Team Spirit na něm má nejnižší úspěšnost, ale FaZe jej vůbec nehrají. Příprava však nebyla potřeba, všechno bylo o kreativitě a individuálním představení. FaZe vedli už 12:5 a fanoušci už se radovali, jenže přišla nepříjemná série a rázem bylo na světě prodloužení. Håvard „rain“ Nygaard ovšem zaválel a 1v2 clutchem vyřadil největšího favorita!

Z hvězdných výkonů nesmíme opomenout ani lotyšský laser jménem Helvijs „broky“ Saukants. Tomu bylo naprosto jedno, jakou zbraň měl zrovna v ruce, protože v součtu nasbíral +23 K/D ratio. Paradoxně nejméně byl vidět Robin „ropz“ Kool, což jen podtrhuje individuální sílu FaZe, kteří v sobotu vyzvou Team Vitality.

PGL Major na PLAYzone Twitchi
PGL Major na PLAYzone Twitchi
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.