Přejít k hlavnímu obsahu

League of Legends přijde s PvE módem. Lee Sin se dočká grafického vylepšení

9. 4. 2024 | 11:00 League of Legends Preview
Vývojáři z Riot Games částečně odhalili své plány pro následující měsíce. Na co se hráči mohou těšit? Největší nadšení sklidilo oznámení nového herního PvE režimu. Zpět do League of Legends se dostane i Arena, vizuálního updatu se dočká Lee Sin. To ale není zdaleka vše.
League of Legends
League of Legends
Zdroj: Riot Games

PvE mód

V polovině letošního roku plánují vývojáři nový PvE mód. Ten bude ve stylu „bullet heaven“, jak je vidět na obrázku. To znamená, že k postavě se budou ze všech přátel blížit nepřátelé. Budou čím dál tím silnější a cílem bude přežít jejich nálet.

PvE mód bude možné hrát jako singleplayer, ale také ve více hráčích.

Aréna je zpět

Jeden z nejpopulárnějších módů posledních let je zpět a s několika úpravami. Aréna se bude nově odehrávat v osmi týmech po dvou hráčích. Celkem se tak v jedné lobby utká 16 borců, což by mělo pomoci rozmanitosti soubojů.

Novinkou budou tzv. „Prismatické předměty“. To mají být itemy, které budou určovat směr buildu, podobat by se mohly Mythic itemům z předchozích sezón. O předměty lze „gamblit“ prostřednictvím kovadlin.

Mastery

Velké změny čekají systém champion mastery. To nyní bude založeno čistě na individuálním výkonu, nebude se do bodů započítávat týmové představení. Update přijde s patchem 14.10. Tituly získané z champion mastery budou permanentní, ne pouze pro jeden split.

Úpravy šampionů, skiny

Model Lee Sina bude jiný, aby byl konzistentnější napříč skiny spolu s některými upravenými vizuálními/zvukovými efekty. Vyjde ve verzi 14.9. Teemo se chystá na verzi 14.20.

Kog'Maw bude Victorious skin prvního splitu. Sona bude pro druhý split. Victorious rámeček dostanete ke svým skinům na konci roku, pokud získáte všechny za tři splity. Border se bude odvíjet od nejlepšího ranku.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).