Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS AC si vybojovala postup. K výhře ve finále jí pomohl i bývalý hráč soupeře

9. 4. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Akademie trojnásobných mistrů ČR nebude chybět ani na druhém turnaji letošní domácí sezóny. SINNERS AC ve finále první kvalifikace na Tipsport CS Spring porazila Sampi NEXT.
v4NO, B0R0, dreez
v4NO, B0R0, dreez
Zdroj: SINNERS

I přes vysoké víkendové teploty si na úvodní kvalifikační turnaj jarního cyklu našlo cestu 44 týmů. Mezi nimi jsme mohli najít řadu známých týmů, akademií či zajímavých mixů. Uspět ale mohl jen jeden. Všichni ostatní mají šanci opět ve čtvrtek, kdy se uskuteční druhá otevřená kvalifikace. Registrovat se můžete zde.

V horní polovině pavouka se nejvíce dařilo SINNERS AC. Mladí hříšníci v těsných duelech porazili Ještěrky a Vengeance, tým mistra ČR Michala „T4gg3D“ Vrzala, čímž si zajistili postup do druhého finálového dne. Zklamáním bylo naopak počínání favorizovaného týmu Flow, jenž nestačil právě na zmíněné Vengeance.

Také ve spodní části bracketu uspěla akademie jedné z předních domácích organizací. Sampi NEXT uspěla v prodloužení proti UNiTY AC a týmu GLORE, třešničkou na dortu poté bylo semifinálové vítězství proti sestavě Martina „zur1s“ Sláma. V ní jsme mohli, podobně jako u Vengeance, najít dva zahraniční střelce.

Finále se odehrálo na mapách Anubis a Mirage. Obě koncovky vyšly lépe SINNERS AC a v uzavřené kvalifikaci si bude moci spravit chuť z minulého vyřazení proti BRUTE a eSubě. K výhře proti Sampi NEXT jí navíc pomohl Dávid „DALIEN“ Kalman, bývalý hráč akademie rivala, který naskočil za Lukáše „luke“ Vánského.

Harmonogram kvalifikací na Tipsport CS Spring
Datum konáníCo se odehrává
Neděle 7. dubna1. otevřená kvalifikace
Čtvrtek 11. dubna2. otevřená kvalifikace
Sobota 20. dubna3. otevřená kvalifikace
Středa 24. dubna4. otevřená kvalifikace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.