Přejít k hlavnímu obsahu

Lee Sin dostane velký update. Pracuje na něm i česká umělkyně

9. 4. 2024 | 15:00 League of Legends Preview
Jeden z nejoblíbenějších a nejtradičnějších šampionů v League of Legends se dočká ASU (Art and Sustainability Update). Model Lee Sina bude jiný, aby byl konzistentnější napříč skiny spolu s některými upravenými vizuálními/zvukovými efekty. Největším problémem byly podle Riotu starší skiny, které byly od těch novějších výrazně odlišné.
Lee Sin
Lee Sin
Zdroj: Riot Games

Vývojáři z Riot Games mají dobrou zprávu pro jednu z největších komunit v League of Legends. Updatu se totiž dočká Lee Sin. „V tuto chvíli je již veteránem a od svého vydání nasbíral poměrně dost různých skinů. Postupem času to však vyústilo v některé nezamýšlené důsledky, jako jsou nekonzistentní tělesné proporce a podoba. Ty v konečném důsledku ovlivňují výbavu šampiona a jeho 3D model, což mění jeho pocit při pohybu ve hře,“ vysvětluje Megan „Ze Ocelot“ O’Rourke, concept artist Riotu, v novém dev blogu.

„Abychom usnadnili 3D modelování a rigging (který pomáhá nastavit pohyb modelu) a vytvořili konzistentní proporce, aktualizovali jsme koncepty jednotlivých Lee Sinových skinů,“ přibližuje Megan kroky Riotu. „Vzhledem k tomu, že aktualizovaná postava Lee Sina je podobná postavám bojových umělců (je vytáhlý a svalnatý a zároveň štíhlý a fit), některé Leeovy starší skiny už prostě neodpovídaly,“ dodává.

 

Lee Sin
Lee Sin
: Riot Games

Nejvíce práce mají vývojáři, pochopitelně, se staršími skiny. Ty novější jsou totiž lépe vizuálně zpracované a promyšlenější. U některých skinů ale Riot nebyl spokojený s „nedostatkem identity“. Výrazného vylepšeníá by se tak měl dočkat napříkald Acolyte Lee Sin.

„Hlavním cílem ASU bylo aktualizovat naše staré modely a textury šampionů tak, aby odpovídaly současným výtvarným a technickým standardům League of Legends, a zároveň zachovat a jasně sdělit části identity šampionů, které si hráči oblíbili,“ komentuje Lee Sinův ASU Tereza „Riot Teya“ Rozumková pracující na umělecké stránce postav.

„Modelovat slepého mnicha v trenkách nebylo něco, co bych si kdy dokázala představit, ale tady jsme,“ komentovala česká umělkyně práci na Lee Sinově updatu. Veškeré změny jsou popsány na oficiálním webu League of Legends.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).