Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 m0NESY? Přestup je ve hře! Organizace chystá tučnou nabídku, říká insider

15. 4. 2024 | 20:40 Counter-Strike 2 Spekulace
Chystá se na světové scéně přesun snipera s tou vůbec nejlepší formou? Ilya „m0NESY“ Osipov letos září opravdu naplno, ale brzy se na jeho um možná budeme dívat v jiném dresu. Podle ruského insidera Johna Knyazieva jsou Cloud9 připraveni zaplatit plnou výkupní částku!
Ilya „m0NESY“ Osipov
Ilya „m0NESY“ Osipov
Zdroj: PGL Esports

Bez Ilji „m0NESY“ Osipova by letos byli G2 Esports často ztracení. Před dvěma lety za tehdy nevybroušený drahokam zaplatili 600 tisíc dolarů, ale už nyní má hodnotu mnohem vyšší. Přitom je mu teprve osmnáct let a všechno má před sebou. 4. místo v žebříčku nejlepších hráčů světa za uplynulý rok by letos chtěl ještě vylepšit, nakročeno má zatím parádně. Na Majoru ani v Chengdu žádný sniper nestřílel lépe jako on.

Není proto divu, že pro evropskou organizaci je vysoce ceněným až neprodejným artiklem, jak už nejeden člen managementu v rozhovoru zmínil. Naposledy o něj spolu s Nikolou „NiKo“ Kovačem stáli Falcons, cenovka se měla pohybovat v milionech. Nakonec však společně z této možnosti vycouvali a supertým rázem na papíře přestal vypadat tak silně. Přesto není vyloučeno, že by se mohly ještě letos pohnout ledy.

Otázku snipera totiž řeší Cloud9. A do ruské sestavy byste si nemohli přát nikoho lepšího, než je m0NESY. Přání fanoušků přitom nemusí být úplně mimo. Podle ruského insidera Johna Knyazieva, který sice není stoprocentně důvěryhodný, ale v minulosti naznačil nejeden pikantní přesun, jsou C9 skutečně připraveni položit za Osipova na stůl plnou výkupní částku. Jsou si údajně vědomi, že jej potřebují a není na co čekat.

Elitní odstřelovač by v sestavě měl nahradit Abaye „HObbit“ Khasenova. Náhrada za Denise „electroNic“ Sharipova je jiným tématem, protože jeho odchod plánovaný nebyl. Jako další možnosti se nabízejí Abdul „degster“ Gasanov a Denis „deko“ Zhukov, které organizace skutečně měla oslovit, ale z krátkých debat rychle sešlo. Oleksandr „s1mple“ Kostyliev odmítá hrát s Rusy a jiné alternativy moc ve hře nezůstávají.

Pozitivní vyhlídkou je také březnový m0NESYho rozhovor, ve kterém prohlásil, že Cloud9 vnímá díky bývalým hráčům NAVI jako nejlepší možnost, kam by mohl v budoucnu zamířit. I tenhle střípek skládanky dodává fanouškům naději. Příznivci G2 se naopak obávají, aby tahle spekulace nebyla pravdivá. Přitom existuje ještě jeden bláznivý scénář. Dokážete si představit, že by m0NESYho v G2 nahradil sám s1mple?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.