Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung MČSR v mobilních hrách 2024 přichází s klasikou i novým herním titulem

Nová sezona mobilního mistrovství bude v letošním roce stát skutečně za to! O navýšený prize pool letos budou bojovat hráči Brawl Stars a premiérově také v Teamfight Tactics. Sezona navíc bude podstatně delší, první turnaje vypuknou již na konci dubna, tak se nezapomeň zapojit!
Samsung MČSR v mobilních hrách 2024
Samsung MČSR v mobilních hrách 2024
Zdroj: PLAYzone

Samsung MČSR v mobilních hrách se tradičně uskuteční ve dvou herních titulech. V pořadí už popáté se odehraje česko-slovenské mistrovství v oblibené týmové pařbě Brawl Stars, individuální zápolení však přinese jednu velkou novinku. Po pěti letech se do mistrovského kolotoče vrací Teamfight Tactics, premiérově však mezi mobilními tituly. Strategický počin od Riot Games je každým rokem oblíbenější.

Oba tituly se i přes své rozdílnosti dočkají jednotného formátu. Sezona poběží od dubna do listopadu a nabídne pět online sérií se streamovaným finále, dvě offline zastávky v Nitře a Praze a samozřejmě velkolepé vyvrcholení na MČR v Brně. Tomu bude předcházet ještě jeden řez finálovým turnajem v obou hrách, jenž do tradiční finálové destinace vyšle 4 nejlepší Brawl Stars týmy a 8 hráčů Teamfight Tactics.

Největším lákadlem mistrovské sezony je samozřejmě prize pool, který se nám díky titulárnímu partnerovi Samsung podařilo navýšit o 50 procent oproti minulému roku. Hráči a týmy si dohromady zahrají o 195 000 korun. Největší část si domácí elita rozdělí na finále sezony, dotace činí 50 tisíc pro Brawl Stars a 40 tisíc pro Teamfight Tactics. Offline zastávky mají prize pool ve výši 25 a 20 tisíc korun a online série nabízí 1 500 Kč.

Finále se uskuteční opět v Brně
Finále se uskuteční opět v Brně
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Gameday Praha

Gameday Nitra

Jednotlivé offline zastávky se budou odehrávat na zařízeních Samsung. Jen o turnajích však nebudou. Už nyní pro vás připravujeme bohatý doprovodný program s influencery, který si nebudete chtít nechat ujít.

Online série

S oznámením sezony vám přinášíme termíny pro úvodní dvě online série. U těch následujících, stejně jako u kvalifikací na obě offline zastávky, vám je oznámíme v průběhu roku tak, aby se nekryly s oficiálními eventy.

Brawl Stars

Teamfight Tactics

Detailní formát, rozdělení bodů a prize money naleznete vždy v detailu turnaje. Těšíme se na vaši účast!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.