Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský hráč odmítl pokračovat. Mám pocit, že opouštím potápějící se loď, říká STYKO

1. 5. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Přestup
Očekávané se stalo skutečností. Martin „STYKO“ Styk tentokrát už definitivně opouští norskou organizaci Apeks, ve které strávil poslední dva roky. Obdržel přitom nabídku na opětovné prodloužení smlouvy, ale ve svém vyjádření na YouTube kanále uvedl, že se sám rozhodl odejít.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: BLAST.tv (s povolením)

Martin „STYKO“ Styk hrál za Apeks od začátku předloňského roku. Hned na úvod se jim podařilo opanovat turnaj Tipsport CS:GO Bratislava, na který jako zahraniční hvězdy obdrželi pozvánku, žádný další offline turnaj ale od té doby nevyhráli a jako tým se i přes změny neposouvali. Jeden důležitý cíl se však splnit podařilo, zahráli si na Majoru. Pařížské tažení až do semifinále je jednoznačným highlightem celého období.

Všechno ale má svůj konec. Ten Stykův měl nastat už loni v říjnu, kdy byl dva měsíce před vypršením kontraktu posazen na lavičku, ale následně se s týmem dohodl na pokračování pro nadcházející Major cyklus. Do Kodaně Apeks postoupili, ale na minulý zázrak ani zdaleka nenavázali. Se slovenským hráčem odehráli ještě ESL Challenger Melbourne, už tam bylo ale Stykovi jasné, že i kdyby uspěli, tak v Apeks končí.

Pro někoho překvapivě nabídla organizace 28letému hráči možnost pokračovat, STYKO ale sám odmítl, jak prozradil ve svém YouTube videu. Jeho podmínkou pro setrvání byl radikálnější zásah do sestavy, který Apeks odmítli. Podle STYKA totiž výměna jednoho hráče nevyřeší problém, jež tým sužují. Svůj odchod popsal jako velkou úlevu s pocity, že opouští potápějící se loď. Apeks bohužel dlouho stojí na jednom místě.

Pětinásobný účastník Major šampionátů odchodem získá mnohem více času na tvorbu obsahu a další vedlejší aktivity. Jednoznačnou prioritou je ale setrvání na Tier 1-2 scéně. Ve videu také uvedl, že působení v Apeks mu ukázalo, co do budoucna přesně chce a ví, co od případného dalšího angažmá bude očekávat. Stále totiž má ještě spoustu let aktivní kariéry před sebou. Teď už je to ale jen o tom, jaké přijdou nabídky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.