Přejít k hlavnímu obsahu

Čim víc se snažím, tím víc to nejde, omlouvá se Marv. Kromě LPH vypadli i DNE Thunders

12. 5. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Po pátečním určení prvních dvou postupujících se uzavřená kvalifikace na Tipsport CS Spring v sobotu se dvěma týmy naopak rozloučila. O účast přišel i jeden z účastníků zimní zastávky.
Vladimír „czMarv“ Marvan
Vladimír „czMarv“ Marvan
Zdroj: PLAYzone

Skupina A 

Svůj první duel nezvládli BRUTE a Dynamo Eclot Thunders, proti sobě se tak o přežití postavily týmy s mírně odlišnými ambicemi. Zatímco BRUTE usilují o navázání na zimní postup do hlavní části, mladíci z DNE dokázali vůbec poprvé postoupit z otevřené kvalifikace a s manažerem jako hostem mohli hlavně překvapit.

Na své mapě Dust 2 se ale do BRUTE skutečně zakousli. DNE Thunders vyhráli první polovinu 9:3, nicméně tento náskok ztratili a následně padli v prodloužení. Na Ancientu, který si poté zvolil soupeř, už se poté nedostali znovu do hry. S turnajem se sice loučí bez výhry, ale se ctí. BRUTE v neděli vyzvou SINNERS AC.

Skupina B

Ve druhém sobotním utkání se proti sobě postavily dva týmy, které v zimě postoupily až na Tipsport CS Winter. Teď bylo jasné, že minimálně jeden na svou účast nenaváže. Jasným favoritem však byli Enterprise Genesis. Lan Party Hotel je spíše sehraným mixem, jenž ale naposledy ukázal, že není radno jej podceňovat.

Průběh série o přežití byl zcela opačný jako ve skupině A. První mapa byla naprosto jednoznačná, Nicolas „N1KOLAJ“ Leško dominoval se 24 killy za 16 kol. Na Anubisu se ale LPH vzepřeli. Nadějné vedení 5:0 ovšem ztratili ještě v první polovině a těsný zápas poté ztratili v prodloužení. EPG tak podruhé vyzvou Sampi NEXT.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.