Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtá cena Emmy pro Riot. Soutěž ovládl stream z finále mistrovství světa

24. 5. 2024 | 14:00 League of Legends Reportáž
Nejlepší esportové vysílání loňského roku. Tím byl na předávání cen Sports Emmys prohlášen stream finále loňského mistrvoství světa v League of Legends mezi Weibo Gaming a T1. Worlds 2023 získalo ocenění „Vynikající pokrytí mistrovství v esportu“ a vyhrálo podruhé za sebou. Celkem získal Riot čtvrté vítězství.
New Jeans
New Jeans
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

„Právě na zachycení těchto legendárních okamžiků naši producenti a vypravěči neúnavně pracují a každý rok chceme říct‚ že to byl ten nejlepší,“ uvedl ve své děkovné řeči viceprezident Riot Games pro služby esportového obsahu.

„Gratuluji také všem svým kolegům,“ napsala dojatá Eefje „Sjokz“ Depoortere na sociálních sítích. Cena patří všem, kteří se na vysílání podíleli, včetně dalších známých jmen jako Isaac „Azael“ Cummings-Bentley, Laure Valée nebo Robert „Dagda“ Price.

Finále loňského světového šampionátu bylo nejúspěšnějším vysíláním v historii League of Legends. Peak diváků (bez Číny) se vyšplhal na 6 402 760. Legendární rok 2022 v tomto ohledu s 5 147 701 diváky zaostal.

Nominace:

  • Blast.tv Paris Major 2023 (BLAST)
  • 2023 Call of Duty League Championship Weekend (Esports Engine/Activision Blizzard)
  • Finále IEM Cologne 2023 (ESL)
  • Finále Worlds 2023 (Riot Games)
  • Finále VALORANT Champions 2023 
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).