Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete, aby někdo zdědil váš Steam účet? Můžete mít problém!

27. 5. 2024 | 15:00 Gaming
Mít účet ve službě Steam s plnou knihovnou her, to je pro hráče naprosto běžná věc. Co se ale s takovou sbírkou stane v případě smrti? Oficiální odpověď společnosti Valve bohužel hráče nepotěšila, profil po smrti údajně přenést nelze.
Steam
Steam
Zdroj: Steam

Na veřejnost vyšla najevo poněkud zvláštní politika služby Steam a fanoušci se právem bojí o zachování svých účtů. Oficiálně nelze váš účet za žádných okolností nikomu předat, Valve tuto možnost nepodporuje a ani se k tomu nechystá. Hráči jsou z takového přístupu právem rozzuřeni.

„Lidé nejsou nesmrtelní a měli by mít právo převést nákupy digitálních her na další dědice,“ zní jeden z nejpopulárnějších komentářů na sociální síti Reddit. „Své disky mohu po smrti předat dceři, ale svůj Steam účet ne?“ ptá se naštvaně další z uživatelů a naráží tím na jádro celého problému.  

Oficiálně totiž zakoupené produkty na službě Steam nevlastníte, jak se píše v uživatelské smlouvě služby Steam: „Obsah a služby jsou licencovány, nikoli prodávány“. Nezbývá než svou digitální knihovnu zachránit tím nejsnadnějším způsobem a to sdílením údajů pro přihlášení. Nezapomeňte ovšem na dvoufázové ověření. 

Fórum Valve
Fórum Valve
Foto: Valve
Štítky: Steam, smrt, závěť