Přejít k hlavnímu obsahu

PC a telefony nestačí. FPS hit dorazí také na konzole

9. 6. 2024 | 13:30 VALORANT Gaming
Populární střílečka od Riot Games bude debutovat na konzolích. Oficiální beta testy začnou brzy, registrace jsou již otevřené. Po náznacích blížícího se příchodu na mobilní zařízení se na VALORANT mohou těšit vlastníci Xbox Series X|S a PlayStation 5. Cross-play se ale neplánuje.
VALORANT Viper
VALORANT Viper
Zdroj: Riot Games

Šíření VALORANTu nabírá na obrátkách. Pouhých pár dní od oznámení povolení mobilní verze v Číně přišla ze sídla Riot Games další báječná zpráva. Populární střílečka míří na konzole a veřejné beta testování začne už za týden. Už 14. června se mohou hráči z USA, Kanady, Velké Británie, Evropy a Japonska zaregistrovat na webové stránce a získat tak první dojmy, jak vývojáři hru pro konzole modifikovali.

Produkční ředitel Arnar Gylfason a výkonný producent Andy Ho v tiskové zprávě zdůraznili odhodlání poskytovat „stejně nekompromisní a konkurenční zážitek“, který je k dispozici hráčů na počítači. Také potvrdili, že cross-play nebude k dispozici mezi PC a konzolemi, aby byla zachována kompetitivní integrita. Pro dodržení základních principů hry se můžeme těšit na novou funkci Focus, která má vynahradit hipfire ovladačů. V budoucnu budou mít hráči inventář a herní postup propojený s VALORANT účtem na jiných platformách. 

Zdroj: Riot Games
Štítky: Valorant, PS5, Xbox, Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.