Přejít k hlavnímu obsahu

Známá jména i mladé naděje. Vodafone Talent League zná rozlosování skupin

10. 6. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 MČR
Ve spolupráci se společností Vodafone jsme pro amatérské hráče a mladé naděje spustili projekt Vodafone Talent League. Obě otevřené kvalifikace pro letní část sezóny jsou za námi a po rozlosování skupinové fáze se můžeme nyní podívat, co na jednotlivé týmy čeká.
Vodafone Talent League
Vodafone Talent League
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Vodafone Talent League nabízí novou cestu, jak se z matchmakingu a FACEITu odrazit třeba až mezi domácí elitu. Není nic jednoduššího, než zkusit štěstí a vyzkoušet si kompetitivní prostředí na nižší úrovni, abyste se připravili na případný posun výše. V prvních kvalifikacích se objevila řada nových tváří, které rádi uvidíme také v další části sezóny. Pro tu letní jsou ale brány uzavřeny, teď nezbývá než pilovat dovednosti.

Polovinu skupinové fáze VTL Summer tvoří juniorky předních domácích organizací, jež pravidelně můžete vídat v bojích o největší české a slovenské tituly. Dynamo Eclot Thunders a UNiTY AC byli zařazeni do skupiny A, Sampi.NEXT a SINNERS AC si zahrají ve skupině B. Už jen porovnání s akademiemi domácí špičky zajistí kvalifikovanému kvartetu porci důležitých kompetitivních zkušeností, které v kariéře jistě zúročí.

Nejznámějším jménem z řad kvalifikantů jsou jednoznačně Enterprise Genesis. Spolu s nimi z první kvalifikace postoupili Krutovládci, což je nová sestava kolem Matěje „stinx“ Štorka. Ve druhém otevřeném turnaji byly boje mnohem napínavější, oba semifinálové duely došly do třetí mapy. Na jejich konci se mohli radovat hráči ZennoX Gaming a běhaCZka. Lan Party Hotel a Meliora naopak zůstali před branami postupu.

Skupinové boje proběhnou ve stejném formátu, jaký znáte z největších domácích akcí. Každé utkání na dvě vítězné mapy tak má svou důležitost. Ze skupin postoupí čtyři nejlepší týmy do play-off ve formátu Double Elimination, v němž se bude hrát o postup na LAN finále. Elitní trojice sestav složených z amatérů a mladých talentů se 7. července utká o premiérové prvenství a účast v uzavřené kvalifikaci na Tipsport CS Summer.

Skupina A

DNE Thunders vs. běhaCZka

UNiTY AC vs. Enterprise Genesis

Skupina B

Sampi.NEXT vs. ZennoX Gaming

SINNERS AC vs. Krutovládci

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.