Přejít k hlavnímu obsahu

Smutná zpráva. Arcane druhou sezónou skončí, Riot Games ale slibují další filmy a seriály

12. 6. 2024 | 13:30 League of Legends Lifestyle
Příběh sester Jinx a Vi se letos dočká zdárného konce. Zástupci Riot Games potvrdili, že druhá sezóna populárního seriálu Arcane bude zároveň tou poslední. Fanoušci tuto zprávu nesou nelibě, přesto se mají na co těšit. Svět Runeterry se nechystá zmizet ze scény, naopak se už teď pracuje na nových projektech. Jedná se o další seriály i filmy, které zamíří na stříbrné plátno.
Arcane
Arcane
Zdroj: Riot Games

Rozhodnutí ukončit Arcane po dvou sezónách není žádným šokem ze strany Netflixu, jenž se poslední dobou proslavil nečekaným rušením oblíbených sérií. Půjde o přirozený závěr příběhu sester Jinx a Vi, které sehrály klíčové role v rozvíjejícím se konfliktu. Riot a animační studio Fortiche měly od začátku jasnou vizi.

Společně s potvrzením o konci Arcane tvůrci ale přece jenom fanoušky potěšili. Představili totiž nadupaný teaser, který poprvé pořádně ukazuje, co nás čeká ve druhé sezóně. Příběh navazuje tam, kde jsme opustili znesvářené sestry, a ukazuje další postavy jako Caitlyn, Jayce, Mel a Viktor. Po Jinxině útoku na piltoverksou radu v epizodě „The Monster You Created“ to vypadá, že Piltover a Zaun jsou na pokraji totální války.

První sezóna Arcane byla okamžitým hitem. Když se seriál v roce 2021 objevil na Netflixu, tak prorazil i mimo hráčskou komunitu. Adaptace světa League of Legends dominovala popkultuře a dlouhé týdny se držela na vrcholu žebříčků Netflixu. Devítidílná série si získala také kritiky a vysloužila si devět cen Annie.

Fanoušci ale nemusejí zoufat, že by se fantastický svět loučil. Nové projekty z Runeterry jsou totiž na cestě! Arcane je totiž jen prvním z mnoha příběhů, které chce Riot Games ve světě League of Legends vyprávět. Některé projekty jsou už v pokročilé fázi a zamíří jak do televize, tak na stříbrné plátno. Podrobnosti o nových počinech se očekávají do konce roku. Riot a Fortiche nás ale rozhodně nenechají čekat dlouho.

Poslední sezóna Arcane bude na Netflixu dostupná v listopadu 2024. Nepropásněte finále epického příběhu!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.