Přejít k hlavnímu obsahu

Švédský šampionát má za sebou první den

17. 4. 2010 | 22:36 Counter Strike 1.6
Švédský šampionát má za sebou první den, ve kterém se odehrála skupinová fáze. Komu se nejlépe dařilo a kdo postoupil do playoff?Do centra švédského hlavního města Stockholmu, přesněji do Matrix LAN Center, se sjelo osm týmů, kteří si přijeli vydobít titul šampiona nordického Švédska. Kromě tohoto titulu si vítěz odnese spot na nadcházejícím ESWC a protože se turnaje nezúčastní současná švédská špička SK Gaming a fnatic, trumf a místo na tak prestižním turnaji mohl brát skoro každý.
Výchozí obrázek

Švédský šampionát má za sebou první den, ve kterém se odehrála skupinová fáze. Komu se nejlépe dařilo a kdo postoupil do playoff?

Do centra švédského hlavního města Stockholmu, přesněji do Matrix LAN Center, se sjelo osm týmů, kteří si přijeli vydobít titul šampiona nordického Švédska. Kromě tohoto titulu si vítěz odnese spot na nadcházejícím ESWC a protože se turnaje nezúčastní současná švédská špička SK Gaming a fnatic, trumf a místo na tak prestižním turnaji mohl brát skoro každý.

POPISEK OBRAZKU
kHRYSTAL - Dovede MYM k triumfu?

Největšími favority byli pasováni hráči Meet Your Makers, kteří na turnaj získali posilu v podobě Frej-e "kHRYSTAL" Sjöströma. Ten nahradil v týmu Jimmy-ho "Jumpy" Berndtssona, který skončil s aktivním hraním. Dále si pro vítězství přijeli Playzone.se, kteří nedávno porazili dánské Mortal Team Work v nordické EPS Scandinavia 16-2 a i H2k Gaming potřebují napravit reputaci po zpackaném začátku v této lize.

První skupina se odehrála v dnešních dopoledních hodinách a na programu jsme viděli dva velké favority, Meet Your Makers a Playzone.se. Všichni předem tipovali, že by nikdo neměl tomuto celku ve skupině konkurovat a neměli by mít problém postoupit.

Celky Crystal a FEMTON nedělali ani jednomu z výše napsaných týmů problém a o prvním místu tak měl rozhodnout zápas mezi těmito dvěma celky na mapě de_train, kde právě nedávno švédská sekce Playzone porazila Mortal Team Work. Místo vyrovnaného zápasu ovšem přišla tsunami v podobě Marcuse "zet" Sundströma a po poločasovém vítězství 13-2 bylo celkem jasné, kdo tu vládne. Konečný stav 27-3 jen utvrdil to, že týmu Meet Your Makers pomohla změna v sestavě.

To ve skupině B se očekávala nadvláda týmu H2k Gaming a nově zrenovovaného celku Begrip. Místo toho se z nitra vyrojil černý kůň, klan Limbokungen, který hned v prvním zápase porazili tým vedený Fredrikem "JAEGARN" Anderssonem poměrem 20-10, ve druhém zápase porazili tým umop a nakonec remizovali s H2k Gaming, což jim zaručilo první místo ve skupině.

Do zítřejšího play off zbývá ještě pár hodin, už nyní ovšem můžete vsázet na vaše favority. Vyhrají Meet Your Makers na H2k Gaming a prorazí černý kůň turnaje Limbokungen přes Playzone do finále?

Meet Your Makers vs H2k Gaming
Playzone vs Limbokungen