Přejít k hlavnímu obsahu

Hlavní fáze ENC začíná, Češi myslí na vítězství

17. 4. 2010 | 17:17 Counter Strike: Source
NAPĚTÍ. Finále v roce 2008 bylo skvělý
Výchozí obrázek
Český národní tým na ENC 2008
NAPĚTÍ. Finále v roce 2008 bylo skvělý
zážitek, bude se v roce 2010 opakovat?

Téměř dva roky uplynuly od památného vítězství našeho národního týmu na European Nations Championship (ENC) v německém Lipsku. Minulou, do velké míry finanční krizí zasaženou, sezónu se naší reprezentaci příliš nevedlo a prakticky ihned po vypadnutí v základních skupinách se začala řešit budoucnost národního týmu.

Ten bude tuto sezónu prakticky identický se sestavou z roku 2008, pouze Dalibor 'Duke' Sláma do hry již nezasáhne, před rokem se totiž uchýlil do herního důchodu (čtěte: Překvapení! DukE opouští CiO). ENC, pořádané společností ESL, získalo pro tuto sezónu velmi silného partnera. Společnost ASUS soutěži dala finanční injekci téměř 4 milionů korun a toho je více než 300 tisíc Kč určeno pro Counter-Strike: Source. To, se také výrazně projevilo na chuti těch nejlepších hráčů reprezentovat.

Jak se bude hrát?

WT na ENC 2008
WT. Dlouhodobě jeden z nej-
lepších hráčů u nás.

Český národní tým je přímo nasazený do hlavní fáze. Naši reprezentanti tak pouze čekají, jací soupeři je budou v bitvě o účast na offline finále v Německu čekat. V současné době probíhá čtvrté kvalifikační kolo a ze
hry venku jsou například naši jižní sousedé z Rakouska. Do hlavní fáze se
také neprobojuje jeden z dvojice Dánsko – Finsko. Přímo v hlavní fázi jsou spolu s Čechy také Němci, Slováci, Britové, Francouzi a překvapení z minulého roku – Italové.

Čtvrté kvalifikační kolo bude uzavřeno zítra a následující týden by mělo proběhnout losování skupin. Skupiny budou dvě, každá po šesti týmech. Nejlepší dva týmy z každé skupiny postoupí na závěrečný turnaj.

Novinkou roku 2010 je odehrání vybraných zápasů základních skupin offline, přímo před zraky diváků. Jednotlivé zápasy hostí Francie, Benelux, Alpské země a samozřejmě Německo. V současné době není znám klíč, podle kterého se budou vybírat jednotlivé zápasy, je ovšem jisté, že
vždy se na daném místě představí domácí tým. Ve Francii již takovýto zápas proběhl a jednalo se o přátelské utkání mezi Belgií a Francií.

Sestava má rozhodně co nabídnout

Český národní tým na ENC 2008
VÍTĚZOVÉ. Není nic lepšího než pocit z
vítězství.

Jádro našeho týmu bude tvořit čtveřice mistrů světa z roku 2008 – WT, sneix, Ice a pR. K nim se jako pátý hráč připojí STR, který byl v základní sestavě i před dvěma roky, ovšem po základních skupinách na čas přerušil kariéru. Mezi náhradníky, kteří budou vždy připraveni zaskočit se objeví dvojice z Riders on the Storm – tmaven a hellk. Na soupisce také figuruje hops a z nějakého neznámého důvodu i osoba autora tohoto článku.

Naše reprezentace by si společně měla zahrát taky na Lan79 ve Francii, protože jak Burning, tak Reason Gaming nemohou na turnaj odcestovat v kompletní sestavě, proto se s velkou pravděpodobností setkáme na této akci s naším reprezentačním týmem místo dvou "klubových" celků.

Nezbývá než věřit, že náš reprezentační tým bude České republice dělat ve světě dobré jméno jako doposud. Portál PLAYzone vám jako oficiální partner ENC samozřejmě nabídne kompletní zpravodajský servis ze zápasů, stranou nezůstanou ani sázky.

Fotografie v článku pochází z alba společnosti ESL na serveru flickr.com, jejich autorkou je Julie Christophers.