Přejít k hlavnímu obsahu

People in Game vítězí na Arbalet Cup CIS

26. 4. 2010 | 00:04 Counter Strike 1.6
Další ukrajinské překvapení v podobě celku People in Game si došlo pro vítězství na prestižním Arbalet Cup CIS. Ve finále si tento tým poradil s ruskými forZe.Už v sobotu večer si své místo na turnaj vybojovali ruští Rampage, kteří porazili v kvalifikačním zápase tým fbgaming. Ti se tak připojili do skupiny A, kterou podle předpokladů měla bez problémů vyhrát ukrajinská jednička Natus Vincere.
Výchozí obrázek

Další ukrajinské překvapení v podobě celku People in Game si došlo pro vítězství na prestižním Arbalet Cup CIS. Ve finále si tento tým poradil s ruskými forZe.

Už v sobotu večer si své místo na turnaj vybojovali ruští Rampage, kteří porazili v kvalifikačním zápase tým fbgaming. Ti se tak připojili do skupiny A, kterou podle předpokladů měla bez problémů vyhrát ukrajinská jednička Natus Vincere.

Ti ovšem hned v prvním zápase tvrdě narazili, neboť je na mapě de_inferno dokázali porazit ruští EGIPTYANE. Ruský tým vedl po polovině už 13-2 a hráči Na´Vi museli nabrat na otáčkách. Podařilo se jim sice zápas zkorigovat na 15-9, ovšem EGIPTYANE udělali poslední krok a zvítězili 16-9.

Ve druhém zápasu ale EGIPTYANE klopýtli a prohráli na mapě de_tuscan 10-20. Jejich pokořitelé, nově-zformovaní UNiTED, v následujícím zápase porazili i A-Team, kde krásným acem pomohl i Dauren "AdreN" Kystaubayev (viz video dole).

V přímé konfrontaci dvou papírově nejlepších, UNiTED a Natus Vincere, si na mapě de_dust2 vedli lépe ukrajinští hráči. Ti díky agresivní hře, kterou předváděli, vyhráli 16-2 a celkových 20-10 je nakonec posunulo na první místo ve skupině.

Ve druhé skupině, která se hrála souběžně s tou první, se na vrchol dostali ruští forZe, v čele s Michailem "Dosia" Stolyarovem, a ukrajinští People in Game, ti díky lepšímu skóre odsunuli ruského soupeře na "druhé" místo.

Pravidla turnaje určila, že první celky ve skupinách rovnou postupují do druhého kola play-off. Týmy na druhých a třetích místech si tedy museli vybojovat další kolo. V jedné dvojici na sebe narazili ruští forZe a ukrajinští KerchNET, ve druhé uzbečtí stOrm a rusko-ukrajinsko-kazachští UNiTED. V obou zápasech si lépe vedli "ruské" týmy a do druhého kola tak postoupili oba favoriti.

Ve druhých kolech se už hrálo stylem BO1 a dvojitou eliminací. Ukrajinští People in Game se utkali s UNiTED a svého soupeře opět převálcovali 16-10. Natus Vincere si pak vybrali další slabou chvilku a povolili proti forZe 11-16. Ve finále horního pavouka se tak utkali dva předem neodhadovaní favorité, přičemž PinG nadále předváděli skvělou hru a vítězstvím 16-11 na mapě de_nuke si zadělali na celkové vítězství.

V dolním pavouku se setkaly dva týmy, kteří si to nedávno rozdali v Arbalet Cup Best of Four. Tam dominovali jednoznačně Natus Vincere, ovšem nyní se hrálo pouze na jednu mapu. Navíc vítěz tohoto zápasu měl jistotu, že se podívá na evropský Arbalet Cup. V polovině mapy sice ukrajinský tým vyhrával rozdílem jednoho bodu, avšak druhá polovina patřila UNiTED a jejich vítězství 16-11 bylo opravdu zasloužené.

Ve finále dolního pavouka se tedy utkaly dva ruské týmy, UNiTED a forZe. Šance byly stejné a na mapě de_train to dlouho vypadalo na remízu. Čistě ruský tým ale zabojoval a v polovině vedl už 9-6. Náskokem šesti bodů ve druhé polovině už to bylo 15-9, avšak UNiTED se čtyřmi body v řadě vrátili do hry. Poslední krok ale udělali forZe a zajistili si tak spot v grandfinále turnaje.

Grandfinále a jako první mapa de_nuke. People in Game vyhráli nožové kolo a začínají za CT. Skvělou taktickou a poziční hrou se dostávají do výhody a v polovině už vedou 10-5. Po bravurně zvládnutých prvních třech kolech už bylo jen otázkou času, kdy padne šestnáctý bod a nový "post-sovětský" král pozvedne meč po padlých Natus Vincere. People in Game se stali vítězi Arbalet Cup CIS a získali tak právo zúčastnit se májového Arbalet Cup Europe.

Konečné pořadí

1. místo {#Ukrajina} People in Game 5.000$ + místo na Arbalet Cup Europe
2. místo {#Ruská federace} forZe 3.000$ + místo na Arbalet Cup Europe
3. místo {#Ruská federace} UNiTED 2.000$ + místo na Arbalet Cup Europe

Tyto tři týmy se tak připojují k jedenáctce vyvolených, kteří se zúčastní květnového evropského turnaje. Celkových čtrnáct týmů doplní nejspíše i ukrajinští Natus Vincere, kteří se nedokázali na tomto turnaji probojovat do první trojice.