Přejít k hlavnímu obsahu

UNiTED vyhrávají ASUS Spring 2010

24. 5. 2010 | 00:33 Counter Strike 1.6
Rusko-kazašsko-ukrajinský tým UNiTED dnes zvítězil v prestižním turnaji ASUS Spring 2010, když ve finále porazili své úhlavní rivaly z týmu forZe.Turnaj ASUS Spring 2010 se musel bohužel smířit s tím, že se na turnaji neukázala dosavadní východní jednička, tým Natus Vincere. I tak turnaj nabídl velké týmy, jména a především skvělé zápasy.
Výchozí obrázek

Rusko-kazašsko-ukrajinský tým UNiTED dnes zvítězil v prestižním turnaji ASUS Spring 2010, když ve finále porazili své úhlavní rivaly z týmu forZe.

Turnaj ASUS Spring 2010 se musel bohužel smířit s tím, že se na turnaji neukázala dosavadní východní jednička, tým Natus Vincere. I tak turnaj nabídl velké týmy, jména a především skvělé zápasy.

Patnáct týmů se přihlásilo do jednoho z největších turnajů pro východo-evropské týmy. Tyto celky byly rozděleny do čtyř skupin, ze kterých vzešla osmička postupujících. Těchto osm týmů si to pak rozdalo ve FDE playoff, přičemž za největšího favorita většina komunity vyhlásila tým UNiTED. Tento celek slov fanoušků dostál a skrz horního pavouka si došel pro lepší výchozí pozici v grandfinále.


UNiTED - V pozadí B1ad3, ROMJkE, vpředu AdreN

Ve finále horního pavouka tento celek narazil na novou sestavu USSR Gaming, která na turnaj přijela velmi namotivovaná. Hráči, kteří ještě nedávno oblékali dres Begrip, porazili na své cestě do finále horního pavouku tým forZe těsně 16-14. Avšak ve finále jednoznačně dominoval favorit celého turnaje, UNiTED, a poslali "nováčky" po výhře 16-3 do finále dolního pavouka.

V tom se USSR utkali opět s forZe a opět na mapě de_inferno. Tentokrát ale forZe nenechali cokoliv náhodě a po skvěle odehrané první straně získali notný náskok k tomu, aby si nakonec zahráli s UNiTED o celkový titul. Vítězství 16-9 jim zajistilo, že se poprvé v turnaji utkali se svým hlavním soupeřem.

Před forZe ležel opravdu těžký úkol. Musel vyhrát hned dvě mapy nad týmem, který se odpočatý a plný chuti vrátil do hry. První mapu, de_inferno, sice hráči forZe zvládli v pohodě a vyhráli 16-10, ale to hlavní se mělo teprve dít na mapě de_train.

Oba týmy se po celou dobu přetahovali o body, ale forZe nakonec získali dvoubodový náskok a vedli 14-12. UNiTED ale řádně zatnuli a stihli srovnat a nakonec i vyhrát 16-14.

Konečné pořadí

1. místo {#Ruská federace} UNiTED - 2,560€ + místo na ESWC kvalifikaci
2. místo {#Ruská federace} forZe - 1,280€ + místo na ESWC kvalifikaci
3. místo {#Ruská federace} USSR Gaming - 768€
4. místo {#Ukrajina} People in Game - 512€

UNiTED a forZe si tím, že se dostali do finále, zajistili místa na sobotní ESWC kvalifikaci, která proběhne opět v Moskvě.

Zdroj: HLTV.org
Štítky: UNiTED, forZe, ASUS