Přejít k hlavnímu obsahu

Čechům teče do bot, dokáží porazit Francii?

24. 5. 2010 | 18:02 Counter Strike: Source
NAPĚTÍ. Finále v roce 2008 bylo skvělý
Výchozí obrázek
Český národní tým na ENC 2008
NAPĚTÍ. Finále v roce 2008 bylo skvělý
zážitek, bude se v roce 2010 opakovat?

Rozlosování skupin pro letošní European Nations Championship nebylo pro reprezentaci České republiky zrovna nejšťastnější. Sice se říká, že pokud chceš vyhrát, musíš porazit všechny, ale ruku na srdce, nejsou dvě postupová místa pro skupinu, kde hrají Češi, Francouzi, Britové, Švédi a Poláci, trošku málo?

Český reprezentační tým měl tento ročník ty nejvyšší ambice. Ovšem ukázalo se, že tým není tak kompaktní, jak by se od národního celku předpokládalo. Prohra nad Velkou Británií (která proti našim rozhodně nevyrukovala se zdaleka tím nejsilnějším, co má) ukázala krutou realitu – nestačí mít v sestavě pět nejlepších hráčů Česka, když někteří z nich netrénují. Chybějící zápasové tempo bylo opravdu poznat a hráči i fanoušci tak museli skousnout hořkou prohru 2-0 na mapy, když na naší mapě dokázali naši hráči uhrát pouhé tři body.

Přesto ještě není nic ztraceno. V současnosti je sice náš tým v tabulce až na předposlední pozici, ale před sebou má ještě tři utkání. S Francií se hraje zítra od osmi večer, v červnu jsou potom na programu zápasy proti Švédům a nevyzpytatelným Polákům. Přímý postup na závěrečný turnaj do Německa se už našich borců bohužel netýká (musely by se stát opravdu nepravděpodobné věci), bojovat lze jen o účast v baráži, do které postoupí týmy na druhém a třetím místě skupin.

TABULKA - SKUPINA A | ENC 2010 CSS
#NázevZVRPVZ/PZB
1.{#Francie} Francie22004/06
2.{#Portugalsko} Portugalsko21013/23
3.{#Polsko} Polsko21012/23
4.{#Velká británie} Velká Británie21012/23
5.{#Česká Republika} Česko21012/33
6.{#Švédsko} Švédsko20020/40
 

Pokud by náš tým dokázal zítra porazit silnou Francii (a potom samozřejmě nezaváhal ve zbytku zápasů), narazil by pravděpodobně na Belgii nebo Slovensko. Ovšem prohra s Francií staví naše reprezentanty do velmi těžké pozice – bojovat bude už jen o třetí místo, které by znamenalo střetnutí s Dánskem, které v současnosti chrlí jednoho kvalitního hráče za druhým.

Vyhlídky tedy nejsou příliš růžové, naději ale vzbouzí vzpomínka na rok 2008, ve kterém se naši stali mistry Evropy. Tehdy velmi podobná sestava také prohrála ve skupině dva zápasy a do baráže šla proti sebevědomím Rakušanům, ty ale naši doslova přejeli a místo ve „final four“ si zajistili. Bude se historie opakovat? Komu budete věřit v našich sázkách? Kurzy jsou už vypsány.