Přejít k hlavnímu obsahu

Šestnáctá EPS vrcholí, mousesports favority

4. 6. 2010 | 21:34 Counter Strike 1.6
Šestnáctá sezona prestižní německé ESL Pro Series má za sebou první, skupinovou, část a míří do grandiózního finále. Velkými favority na obhajobu titulu je tuzemská jednička, celek mousesports.
Výchozí obrázek

Šestnáctá sezona prestižní německé ESL Pro Series má za sebou první, skupinovou, část a míří do grandiózního finále. Velkými favority na obhajobu titulu je tuzemská jednička, celek mousesports.

Německá jednička mousesports jako jediný tým dokázal vyhrát všech svých patnáct utkání. Tento kousek se povedl pouze dvakrát v celé historii německé ESL Pro Series a pokaždé u toho bylo jméno mousesports. Tomuto týmu se tento brilantní tah sezonou podařil ve třetí a šesté sezoně, přičemž v prvně zmíněné sezoně získali titul a stali se tak neporaženým celkem celé sezony. Ve zmiňované šesté sérii EPS se jim to povedlo taktéž, ovšem ve finále "Myšáci" padli na konkurenčních Team Alternate. Mousesports zároveň míří za svým pátým titulem v řadě, zároveň by se zaokrouhlil počet jejich vítězství na krásných deset.


Roman "roman" Ausserdorfer - Jeden z důvodů, proč jsou mousesports krály skupinové části EPS
FOTO: ESL

Druhé místo zaujali standartně hráči z týmu Team Alternate, třetí pak urval skvěle hrající celek Team Bavarian Heaven a čtvrté postupové nakonec vybojovali na onlinu skvěle hrající n!faculty.

{#Německo} mousesports vs {#Německo} n!facultySázky & HLTV
{#Německo} Team Alternate vs {#Německo} Team Bavarian HeavenSázky & HLTV

Finálové zápasy ESL EPS 16 se jako obvykle budou hrát na offline eventu v Kolíně nad Rýnem, jejich přesné datum prozatím není stanoveno, ale je jisté, že výše zmíněné zápasy se odehrají 12. června a následné zápasy o medaile se odehrají den další.

Prizemoney

1. místo 10.000€
2. místo 5.000€
3. místo 2.750€
4. místo 1.750€

Jako vždy, tak i v této sezoně se bude volit nejlepší nováček sezony a nejužitečnější hráč sezony. Do obou anket se dostalo jméno hráče Team Bavarian Heaven, Kenyon "KenaN" Temmel-a. Jen díky němu a hlavně pak díky jeho fragům se TBH dostali tam, kam patří.


Kenyon "KenaN" Temmel - Rakouský reprezentant americké národnosti, hájící barvy německých TBH
FOTO: ESL

Ankety jsou opravdu vyrovnané, v soutěži o nováčka roku se poperou hned dva hráči TBH, výše zmíněný Kenyon "KenaN" Temmel a Christian "crisby" Schmitt, jako třetí je doplní hráč Chillys World Gaming Aykut "RapeN" Saracoglu. Anketu o nejužitečnějšího hráče vedle Kenyona doplní dvojice Romanovců, jeden z mousesports, druhý z Team Alternate. Roman "roman" Ausserdorfer proti Romanu "Roman R." Reinhardtovi, výsledky více nahrávají prvně jmenovanému hráči, uvidíme však, jestli se bude konat nějaké překvapení.

Pokud chcete pomoct svému favoritovi ve vítězství v jedné z anket, navštivte stránky portálu ESL.

A zmíníme i týmy, které mají na kahánku a mají dost velkou šanci spadnout do ESL Amateur Series. Celky na jedenácté až čtrnácté pozici si to rozdají proti sobě aby se nakonec zjistilo, kdo si zaslouží zůstat a hrát v sedmnácté sezoně EPS.

Turnaj o přežitíSestupující
{#Německo} mysticaL Lambda{#Německo} Nanoxia
{#Německo} Tera Gaming{#Německo} cwG
{#Německo} snook 
{#Německo} myRuSh 

Týmy Nanoxia (ex-Hoorai.XQ) a cwG skončili na patnácté, resp. šestnácté pozici a padají rovnou do "druhé ligy".

Zůstaňte s námi, neboť vám brzy přineseme další informace o blížícím se LAN finále ESL Pro Series 16 Germany.