Přejít k hlavnímu obsahu

ENC: Češi nemají postup ve svých rukou

22. 6. 2010 | 16:42 Counter Strike: Source
NAPĚTÍ. Finále v roce 2008 bylo skvělý
Výchozí obrázek
Český národní tým na ENC 2008
NAPĚTÍ. Finále v roce 2008 bylo skvělý
zážitek, bude se v roce 2010 opakovat?

Se zatajeným dechem budou dnes hráči českého národního týmu sledovat zápas skupiny A v European Nations Championship mezi Velkou Británií a Portugalskem. Náš tým totiž po prohrách s Francií a právě Velkou Británií musí čekat na výsledek tohoto zápasu, aby s jistotou veděl, zda-li postoupí či nikoliv.

Portugalci sice s Českou republikou prohráli, ovšem "pouze" 1-2 na mapy. Navíc v dalších zápasech si vedli podobně jako naši reprezentanti. A právě tento drobný bodový rozdíl může hrát roli postupové matematice. Česko má nyní v tabulce 6 bodů za 2 vítězství a 2 porážky, Portugalsko má prozatím na kontě 2 prohry a jednu výhru. Ovšem, pokud se jim podaří dnes večer zvítězit, odsunou naše hráče na nepostupovou čtvrtou pozici.

Pouze prohra Portugalska zachová našim naději na postup na offline finále mezi nejlepší čtyřku. Musí se spoléhat na výhru Angličanů a poté věřit, že v předkole porazí druhý tým ze skupiny B, což bude s největší pravděpodobností Dánsko.

V podobné situaci byli naši i v roce 2008, kdy získali titul mistrů Evropy. Až v posledním zápase zachraňovali postup do předkola a v něm po výtečném výkonu dokázali postoupit přes favorizované Rakousko (ze zápasu nelze zapomenout na fantastický výkon Ice_, který předváděl fantastické představení).

Zápas mezi Velkou Británií a Portugalskem začíná dnes od 23:00, na koho si vsadíte?