Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda MaDFroG se vrací

15. 7. 2010 | 15:15 StarCraft 2
Legendární Warcraft3 hráč  Fredrik “MaDFroG“ Johansson se vrací opět na pole progamingu. Jako první o tom včera informoval portál mymym.com.
Výchozí obrázek

Legendární Warcraft3 hráč {#Švédsko} Fredrik MaDFroG“ Johansson se vrací opět na pole progamingu. Jako první o tom včera informoval portál mymym.com. Johansson nasbíral během své kariéry nespočet úspěchů a především zkušeností s opravdovým progamingem v Jižní Koreji, kde byl doslova hvězdou. Mezi jeho největší úspěchy patří například první místo z Blizzard Worldwide invitational 2003 konaného právě v Koreji, kde si na svůj účet připsal výhru 25 000 $.

Svou kariéru ukončil v roce 2005, ale od elektronického sportu se nikdy příliš nevzdálil. O tom svědčí jeho comebacky, kdy se v roce 2007 na chvíli vrátil do evropské sekce klanu World Elite. Zatím poslední návrat zaznamenal v roce 2009, kdy se zúčastnil exhibičního turnaje Trophy of legends.

Bývalý švédský undead vycítil velkou příležitost k návratu právě s vydáním Starcraftu 2. S prvním dílem má dozajista také své zkušenosti, vždyť v roce 2001 obsadil společně se švédskou reprezentací třetí místo na World Cyber Games v týmové soutěži.

MaDFroG již beta verzi nové hry hraje, avšak vystupuje pod jménem “UknownArt“. Zda se návrat jednoho z největších hráčů progamingové historie vydaří je zatím ve hvězdách a my doufejme, že Fredrik Johansson nebude posledním ex-profesionálním hráčem, který se odhodlá k návratu.