Přejít k hlavnímu obsahu

FloweR exkluzivně: Asi se stanu kritikem

11. 9. 2010 | 01:28 Všechny hry
Jednou z nejkomentovajších a nejdiskutovanějších věcí posledních hodin je konec Suicide. Co za tím vším stojí a proč se tak dosavadní majitel Tomáš "FloweR" Holúbek rozhodl?Takže FloweRe, je to jen pár hodin, co si oznámil konec Suicide. Ze stránek webu jsme se dozvěděli pouze to, že máš problémy s různými "manažery". Co se tedy doopravdy stalo?
Výchozí obrázek

Jednou z nejkomentovajších a nejdiskutovanějších věcí posledních hodin je konec Suicide. Co za tím vším stojí a proč se tak dosavadní majitel Tomáš "FloweR" Holúbek rozhodl?

Takže FloweRe, je to jen pár hodin, co si oznámil konec Suicide. Ze stránek webu jsme se dozvěděli pouze to, že máš problémy s různými "manažery". Co se tedy doopravdy stalo?

No možná to tak ze stránky vypadá, ale vůbec. Management našeho celku, tedy Suicide, bylo hodně kvalitní zazemí, kde jsme si všichni byli rovni. Bylo nám jedno, že já jsem FloweR a ty jsi esreR, já jsem namer a tebe nikdo nezná. Vůbec. Já Suicide ukončil kvůli ofenzivním kecům na náš celek. Bohužel, Suicide končí díky scéně. Můžete si poděkovat.

Já taky samozřejmě nemyslel tvé kolegy, já myslel "manažery" z ostatních celků. S kým si se nedokázal dohodnout a byl v neustálých hádkách?

Myslím, že s manažery z jiných herních celků jsem byl na kvalitní komunikační úrovni. Bohužel, byl tu jeden celek, který jsem bohužel nemohl vystát a oni nemohli výstat nás, respektivě jenom mě. Přesně tak, ŘízekTalent má na tomto taky podíl.  Klany si mají pomáhat a né se pořád atakovat v komentářích. Každopádně neviním RT, ale celkově herní scénu. Nikdo ti nepodá ruku a když, tak jen aby tě shodili. Pamatuj si to.

Koho přesně myslíš? Máš na mysli celý managment onoho klanu, nebo přímo nějakou osobu?

Cely management rozhodně ne. Kury je schopný a rozumný člověk. Nechci tady jmenovat, ale budiž. Každý, kdo tu scénu aspoň minimálně sledoval ví mezi válkou RT a Suicide alias FloweR vs. Micro. Poslední "bitvu" jsme vyhráli a to byla o hezči logo. Kdo vyhrál válku? Oni, jsou jeden z mnoha článků, co mě vyšachoval a donutil mě s tímto vším šlahnout a radší to sledovat z pozadí nebo jako kritik / redaktor.

Jak probíhají takové hádky?

Jak probíhají hádky? Měl jsem teda jen jednu, byl jsem zván do BattleZone, kde prý dostanu na budku. Když jsem dal adresu ke mně domů, hned couvli a už nechtěli nic říkat. Co se týče kvality týmu, to se neřeší. Každý manažer ví, který celek je lepší a může si namlouvat, co chce.

Jak vidím, tak dnešní "manažeři" praktikují i mafiánské praktiky. Co si myslíš obecně o českých a slovenských týmech? Jsou zde nějaké, které brzy skončí? A kdo si myslíš, že má našlápnuto dotáhnout to hodně daleko?

Esuba to musí dotáhnout na TOP3 ve světě. Dobře našlápnuto mají Authority Gaming, ale osobně fandím nové Veryi. Budu jim držet palce, aby to dotáhnuli co nejdále.

Wau, opravdu myslis, ze ma eSuba na to dostat se tak daleko?

Bez Holúbka to nedaj. Néé, kec, určitě mají, sponzorů jak zlatý stránky. To prostě musí jít, jde jen o hráče.

Po rozpadu Suicide zůstalo pár sestav bez angažmá, mluvil si nějak s jejich představiteli? Domlouvali jste se nějak na možné budoucnosti?

Popřáli jsme si navzájem hodně štěstí a mnoho úspěchů. Jde vidět, že sekce jsme vybírali kvalitně a jsem na ně hodně pyšnej. Doufám, že oni si toho cení a nestydí se za celek, který reprezentovali.

Co tě čeká do budoucna? Budeš se ještě nějak věnovat eSportu?

Přemýšlím o postu kritika na herní scéně a celkově mě baví psát články ne o tom co se děje, ale jak vidím danou problematiku já. Určitě přispěju ještě hodně designama do české scény a pokusím se do ČR přínést evropský styl designu.

A post kritika budeš vyjadřovat ve svých blozích, nebo můžeme od tebe očekávat něco jako flower.cz?

Vážně netuším. Moje články tohoto typu na Suicide byli hodně čteny a výrazně zvětšovali náštěvnost. Je možné, že se uchýlím k nějakému celku na scéně. Český, či jiný evropský celek, angličtina mi nevadí. Třeba si mě někdou koupí.

V to ale i ty sám přeci nevěříš, nebo jo? Chtěl bys nakonec něco vzkázat svým kamarádům, nepřátelům a všem těm, které si měl možnost poznat?

Pokusím se teda nějak. Všem fandům Suicide se omlouvám, že jsem to nějak nedotáhl dokonce. Všem, co hrali za Suicide chci poděkovat za kvalitní reprezentaci klubu a těm co mě nenavidí? Teď s klidem můžu říct, že závist na Suicide z finanční pozice byla. Sorry

Suicide tedy končí a nám nezbývá než říct, "Odpočívej v pokoji." Všem hráčům držíme palce, aby v co nejbližší době sehnali kvalitní zázemí, které se postará o většinu jejich potřeb.

Štítky: rozhovor