Přejít k hlavnímu obsahu

Zemětřesení dokonáno, SK i fnatic s novou sestavu

8. 12. 2010 | 00:23 Counter Strike 1.6
Konec jedné éry, začátek nové. Nadpisem článku ze stránek fnatic.com začínáme i tento rozsáhlý článek, který vám nakonec objasní vše, co se prozatím událo a jaké nové sestavy uvidíme od Nového roku na švédské scéně.Veškeré dohady, které se v minulých dvou dnech vyrojily okolo dvou největších světových organizací, mají svůj konec. Jak SK Gaming, tak fnatic dnes podvečer oznámili své nové sestavy pro rok 2011. Ti z vás, kteří trpí problémy se srdci, překontrolujte si své kardiostimulátory, tohle je opravdu velká bomba.
Výchozí obrázek

Konec jedné éry, začátek nové. Nadpisem článku ze stránek fnatic.com začínáme i tento rozsáhlý článek, který vám nakonec objasní vše, co se prozatím událo a jaké nové sestavy uvidíme od Nového roku na švédské scéně.

Veškeré dohady, které se v minulých dvou dnech vyrojily okolo dvou největších světových organizací, mají svůj konec. Jak SK Gaming, tak fnatic dnes podvečer oznámili své nové sestavy pro rok 2011. Ti z vás, kteří trpí problémy se srdci, překontrolujte si své kardiostimulátory, tohle je opravdu velká bomba.

SK Gaming s f0restem? Realita!

I přesto, že dnes se Alexander "theSlaSH" Müller-Rodic ve svém blogu na stránkách SK Gaming vyjádřil (a také rázně popřel) ohledně všech diskuzí, které se okolo německé organizace vyskytly, vše je jinak.

POPISEK OBRAZKU
fnatic v dobách své největší slávy, WCG 2009 (foto:hltv.org)

Dlouhodobá nestálost a né moc skvělé výsledky v průběhu roku jsou vždy jedním z indikátorů, že musí dojít k nějaké pořádné změně. SK Gaming během letošní sezóny sice vyhráli Samsung Euro Championship a urvali druhé místo na Electronic Sports World Cup, jejich sestava ale dvakrát prošla ráznou změnou.

Nejdříve se z týmu odporoučel Frej "kHRYSTAL" Sjöström, jehož nahradil Rasmus "GuX" Ståhl, který se po čase vrátil do fnatic. Jeho místo tak zaujal Andreas "moddii" Fridh, který v týmu vystupoval pouze jako záskok, né jako stabilní pátý pilíř. Dle informací, které SK Gaming vypustily do světa, už před DreamHack Winter vznikly nějaké dohady, které naznačovaly o rozspuštění dosavadní sekce. K SK Gaming se připojují dva nejvíce obávaní hráči současnosti, Patrik "f0rest" Lindberg a Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, který se tak vrací tam, odkud do fnatic odešel.

"Už od doby, kdy jsme se rozešli jako Begrip, jsem chtěl opět hrát s RobbaN-em. Nyní, když se fnatic rozpadají, mi SK Gaming dávají tu možnost, si s ním zase zahrát. Celých pět let co jsem hrál za fnatic, bylo opravdu skvělých a chci poděkovat této organizaci a hráčům za vše, co jsem s nimi prožil a zažil," prozradil Patrik "f0rest" Lindberg, nová posila SK Gaming.

Sestava SK Gaming

{#Švédsko} Robert "RobbaN" Dahlström
{#Švédsko} Johan "face" Klasson
{#Švédsko} Jimmy "allen" Allén
{#Švédsko} Patrik "f0rest" Lindberg
{#Švédsko} Christopher "GeT_RiGhT" Alesund

Zrodil se nový a nejlepší tým pro rok 2011? Jak se na to dívají Natus Vincere asi?

Fnatic omlazují, kdo bude ale pátým hráčem?

Vše mohlo být jinak a místo SK, jsme nadále mohli vidět tag fnatic f0rest. Hráči GuX-GeT_RiGh a právě zmíněný Patrik už měli ve svých hlavách sestavu, která by tým posunula ještě o jeden level dále. O čem je vlastně řeč? K fnatic se podle prvotních plánů mělo připojit duo Robert "RobbaN" Dahlström a Jimmy "allen" Allén z konkurenčních SK a na "dlažbu" měla odejít legendární dvojice Patrik "cArn" Sättermon a Harley "dsn" Orwall. To se ale nelíbilo vedení fnatic a ti řekli tomuto přestupu důrazné "Ne!". Proč ale najednou došlo k těmto změnám?

Kapitán týmu, Patrik "cArn" Sättermon, přiznal, že v týmu nebyl tak skvělý sociální vztah jako dříve. "Nemohli jsme se domluvit a ustanovit si jasný cíl pro následující dobu. Cítili jsme se

POPISEK OBRAZKU
cArn i dsn budou nadále reprezentovat fnatic (esl.eu)
více jako skupina jednotlivých hráčů, než jako pořádný tým," prozradil Patrik pro domácí portál.

K týmu se tak po odloučení dvojice GeT_RiGhT-f0rest připojuje Marcus "Delpan" Larsson a Richard "Xizt" Landström, prvního hráče jsme naposledy mohli vidět v barvách SK Gaming na World e-Sports Masters 2010, Richard ještě donedávna reprezentoval konkurenční Lions.

"Jen s těžkým srdcem připouštím tyto velké změny," prohlásil Sam "zr0" Matthews, který následně dodal, že "Vyřknuli jsme mnohá rozhodnutí, toto ale bylo jedním z nejtěžších a rozhodli jsme se zůstat při našich dvou lídrech. Nemůžete postavit tým pouze ze skill hráčů, musíte mít i tým, který má tu správnou chemii. O to nám ve fnatic jde především, narozdíl od ostatních celků."

Sestava fnatic

{#Švédsko} Patrik "cArn" Sättermon
{#Švédsko} Harley "dsn" Orwall
{#Švédsko} Marcus "Delpan" Larsson
{#Švédsko} Richard "Xizt" Landstrom

Nadále je zde mnoho skvělých hráčů, kteří nemají své působiště. Přejde k fnatic Andreas "moddi" Fridh nebo třeba Niklas "niko" Johansson?

Zdroj: HLTV