Přejít k hlavnímu obsahu

tween druhý v Alienware Cupu

27. 2. 2011 | 14:31 tween druhý v Alienware Cupu
Během sobotního večera se odehrál online turnaj Alienware Cup #1, který byl určen hráčům TrackManie. V konkurenci světové špičky bojovali i tuzemští hráči, ze kterých byl nejúspěšnější tween, jemuž se povedlo "ukousnout" část z primoney (celkem 200 liber). BRNO. tween (vpředu) s hakkiJuniorem (vzadu) na finále Intel TMF ligy získali 2. a 3. místo za nejlepším Jakubem19 z wX.
Výchozí obrázek

Během sobotního večera se odehrál online turnaj Alienware Cup #1, který byl určen hráčům TrackManie. V konkurenci světové špičky bojovali i tuzemští hráči, ze kterých byl nejúspěšnější tween, jemuž se povedlo "ukousnout" část z primoney (celkem 200 liber).

Intel liga
BRNO. tween (vpředu) s hakkiJuniorem (vzadu) na finále Intel TMF ligy získali 2. a 3. místo za nejlepším Jakubem19 z wX.

Alienware cup #1, turnaj pod hlavičkou britského multiklanu dignitas, se jel nekompromisním single-elimination systémem, díky kterému celý turnaj trval pouze 2,5 hodiny. První kolo se jelo ve skupinách po 10 hráčích zbytek turnaje po 4. Prizemoney bylo na poměry online turnajů poměrně štědré, jelikož činilo 200£ (v přepočtu ~5700 Kč / 230 €).

Trošku neštastně byl omezen maximální počet účastníků na 80, čímž se mezi registrované nevešlo plno výborných hráčů. I tak mezi účastníky můžeme najít taková jména jako {#Norsko} FrostBeule (vítěz WCG 2010), {#Norsko} Bergie (vítěz ESWC 2010) nebo {#Itálie} L3genD. Nechyběli ani Češi a Slováci, kterých lze napočítat téměř 20.

Do čtvrtfinále se probojovali pouze 3 Slováci - NeO, hakkiJr a tween. První jmenovaný vypadl, a tak ve velmi nabitém semifinále zůstala eSubácká dvojice. Ta mezi sebou soupeřila ve skupině společně s hráči dignitas Bergiem a CarlemJr. Lepšími se ukázali být tween a CarlJr, kteří putovali do finále.

V závěrečném zápase o 150£ se utkal {#Slovenská Republika} tween, {#Kanada} CarlJr, {#Švédsko} FrostBeule a méně známý {#Norsko} znik. Rozhodovalo opravdu každé kolo, každý bodík. Rozdíly mezi hráči byly velmi malé, o čemž svědčí finální skóre -  kanadský hráč CarlJr zvítězil s 94 body před druhým tweenem s 88 a pouze o bod byl v souboji o třetí místo Frost s 82.

Na webu dignitas si můžete prohlédnout všechny skupiny (bracket) a během neděle by měly být zprovozněny záznamy z vybraných kol.

Konečné pořadí

1. místo - {#Kanada} dignitas/CarlJr £60
2. místo - {#Slovenská Republika} eSuba.tween £40
3. místo - {#Švédsko} YYT|FrostBeule £30
4. místo - {#Norsko} RG|znik £20

5-8. místo - {#Slovenská Republika} eSuba.hakkiJunior{#Norsko} dignitas/Bergie, {#Norsko} LionsOleK, {#Německo} g00x £12,5