Přejít k hlavnímu obsahu

*MH: PredY vítězí potřetí za sebou

26. 2. 2011 | 23:26 StarCraft 2
Během dneška jsme byli na mezihernovém turnaji ve StarCraftu II svědky spousty napínavých bitev mezi více než čtyřiceti hráči všech výkonostních úrovní. Zatímco dvaatřicet nejlepších postoupilo do play-off o peněžité výhry, zbylí účastníci spolu sehráli samostatný turnaj o volné hodiny do herny. Hlavní klání přineslo vyrovnané duely, které mohly při troše štěstí skončit často úplně opačným výsledkem.
Výchozí obrázek

Během dneška jsme byli na mezihernovém turnaji ve StarCraftu II svědky spousty napínavých bitev mezi více než čtyřiceti hráči všech výkonostních úrovní. Zatímco dvaatřicet nejlepších postoupilo do play-off o peněžité výhry, zbylí účastníci spolu sehráli samostatný turnaj o volné hodiny do herny. Hlavní klání přineslo vyrovnané duely, které mohly při troše štěstí skončit často úplně opačným výsledkem.

Mezihernový turnaj - StarCraft II

Všichni účastníci byli po zahájení registrací v hernách rozděleni do osmi skupin, z nichž první dva umístění postupovali do play-off, zatímco zbylí jeden nebo dva hráči putovali do doprovodného turnaje.

základní skupiny

Play-off

Dvaatřicet hráčů začalo své zápasy ve vyřazovacích bojích po obědové pauze a již během první hodiny někteří z nich se s dalším působením v turnaji rozloučili. Postupně vykrystalizovala čtveřice nejlepších, kteří se utkali v semifinále horního pavouka.

Semifinále WB
eSuba.PredY {#Česká Republika} Terran2:0Protoss {#Česká Republika} NR.h34D_hUnT3R
eE-Buckfast {#Česká Republika} Protoss0:2Protoss {#Česká Republika} nEph.Harpner
Finále WB
eSuba.PredY {#Česká Republika} Terran2:1Protoss {#Česká Republika} nEph.Harpner

Přes přesilu Protossů na jediného Terrana vyšel {#Česká Republika} PredY nakonec jako vítěz Winner Bracketu, když si poradil nejprve s nedávnou posilou klanu NecroRaisers {#Česká Republika} h34D_hUnT3Rem a poté ve třech hrách přešel do velkého finále přes {#Česká Republika} Harpnera zastupujícího nEophyte. Dva výše zmínění spolu s reprezentantem eEriness {#Česká Republika} Buckfastem, jenž byl stejně jako hráč NR vyřazen již v semifinále, museli nastoupit cestu opravným pavoukem, kde už na ně čekal jeden velice nebezpečný Zerg.

Čtvrtfinále LB
eE-Buckfast {#Česká Republika} Protoss1:0Zerg {#Česká Republika} nEph.KrOOdeR
NR.h34D_hUnT3R {#Česká Republika} Protoss 0:1Zerg {#Česká Republika} eSuba.DeViL
Semifinále LB
eE-Buckfast {#Česká Republika} Protoss0:1Zerg {#Česká Republika} eSuba.DeViL
Finále LB
nEph.Harpner {#Česká Republika} Protoss1:2Zerg {#Česká Republika} eSuba.DeViL

Jako lovec hnaný svým instinktem si počínal zástupce klanu eSuba {#Česká Republika} DeViL, který ze čtvrtého kola loser bracketu neomylně zamířil do celkového finále a cestou si poradil s trojicí Protossů v pořadí {#Česká Republika} h34D_hUnT3R, {#Česká Republika} Buckfast a {#Česká Republika} Harpner. U druhého jmenovaného dosáhl {#Česká Republika} DeViL satisfakce za vyřazení v horním pavouku, první zmíněný pak porážku neunesl a po neslušném vyjadřování na adresu protihráče dostává podle pravidel chování výstrahu.

„Dneska poprvé došlo na uplatnění pravidla o manner chování při hraní. Jak můžete vidět, pravidlo se týká všech, i našich top hráčů. Pevně doufám, že se h34d_hUnT4R z tohoto poučí a přehodnotí své chování. Další jeho prohřešek už hude znamenat dočasný zákaz účasti na turnajích, což by se, věřím, jeho novému týmu Necroraisers, jehož je jediným zástupcem, nelíbilo.”

Jump

UPDATE: Stahujte replay DeViL vs h34D_hUnT3R, kde k incidentu došlo.

Velké finále
eSuba.PredY {#Česká Republika} Terran3:0Zerg {#Česká Republika} eSuba.DeViL

Poslední zápasy turnaje byly živě přenášeny streamovací partou WWW, i když pouze v jednočlenném obsazení, a bylo se rozhodně na co dívat. Finálové hry se staly jednoznačnou záležitostí českého reprezentanta {#Česká Republika} PredYho, který si se svým týmovým kolegou poradil bez ztráty jediné hry a potřetí v řadě vítězí na mezihernovém turnaji ve StarCraftu II.

Konečné pořadí

  1. Terran {#Česká Republika} eSuba.PredY
  2. Zerg {#Česká Republika} eSuba.DeViL
  3. Protoss {#Česká Republika} nEph.Harpner

pavouk turnaje

Doprovodný turnaj

Klání pro hráče, kteří se neprobojovali ve své skupině mezi čtveřici postupujících, se stalo téměř samostatnou záležitostí hráče {#Česká Republika} Twillight_Shadow a zástupce klanu Arctic Mushrooms {#Česká Republika} Murdoca, kteří spolu svedli celkem šest her, v nichž tahal častěji za delší konec první jmenovaný, sám se stal celkovým vítězem a svého soupeře, známého především ze streamu sc2cz, odsoudil k druhému místu.

Konečné pořadí

  1. Protoss {#Česká Republika} Twillight_Shadow
  2. Terran {#Česká Republika} AM.Murdoc
  3. Terran {#Česká Republika} uQ.Lurtzer

pavouk turnaje